Fabrica de Arme Cugir: Contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini. Continuă acțiunea de retehnologizare a producției pentru creşterea productivității și calității produselor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Fabrica de Arme Cugir: Contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini. Continuă acțiunea de retehnologizare a producției pentru creşterea productivității și calității produselor

Societatea Fabrica de Arme Cugir a fost şi rămâne unul dintre agenții economici de importanță majoră atât pentru mediul local de afaceri, cât şi pentru sectorul industriei de apărare.

ELIT

Potrivit directorului general al unității, dr. ing. Nicolae Mihăilesc, ca urmare a întâlnirilor de la târgurile de profil din Las Vegas – SUA şi Nurnberg – Germania, au fost demarate negocieri pentru un nou contract cu partenerul tradițional din Statele Unite, demers care s-a finalizat la sediul Companiei Naționale Romarm S.A. Bucureşti.

„Este vorba de un contract de câteva zeci de milioane de dolari pentru o perioada de un an de zile, cu posibilitatea ca anul care vine să renegociem prețurile produselor pe care le fabricăm, iar acest contract să fie prelungit.

Este foarte important ca societatea noastră să aibă un grad de încărcare de 100% până la jumătatea anul 2019, iar prin renegocierea ce va avea loc anul viitor, acest contract să fie extins până în anul 2020. Totodată, suntem preocupați de realizarea unui contract militar, care să fie finalizat şi semnat în perioada următoare, menit să asigure o încărcare suplimentară cu comenzi a Fabricii de Arme”, ne-a declarat Nicolae Mihăilesc.

În opinia sa, această valoroasă perspectivă a societății se va reflecta şi în creşterea efectivului de personal pentru sectorul producție, personal ce va fi angajat în cadrul societății, atât din Cugir, cât şi din zonele limitrofe localității.

„Nu vom avea în vedere doar majorarea de personal, ci, una din preocupările noastre va fi legată de creşterea productivității muncii. În acest sens, ne-am propus să continuăm acțiunea de retehnologizare a producției, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să achiziționăm maşini unelte cu comandă numerică de ultimă generație, care să înlocuiască unele utilaje vechi, pe care le folosim de peste 50 de ani.

Retehnologizarea va însemna astfel nu doar creşterea productivității muncii, ci şi creşterea calității produselor pe care le fabricăm”, a precizat managerul general al societății cugirene de armament.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419