Rămâi conectat

Cultură Educație

Extinderea şi modernizarea reţelelor de apă în cartierele Cindeni şi Râul Mic – o speranţă pentru cugireni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De o bună perioadă de timp asistăm la tot felul de lucrări edilitare care se desfăşoară în centrul Cugirului, lucru de altfel lăudabil, dar, în tot acest timp sunt lăsate de izbelişte de actuala administraţie a oraşului cartiere importante ca Cindeni, Râul Mic şi altele; oare acestea nu sunt parte din oraşul nostru ?
Credem că a venit timpul ca şi aceste două cartiere să intre în rândul lumii şi să putem spune că sunt în secolul XXI , de o mare importanţă pentru locuitorii de aici fiind apa, canalizarea şi drumurile (oricum drumurile la nivelul întregului oraş arată deplorabil). În acest sens, după discuţii cu locuitorii din cele două cartiere şi cu factori responsabili din cadrul SC APA CTTA SA Alba, putem informa cetăţenii care sunt lucrările prinse în cadrul Programului de investiţii pe anul 2011 în ceea ce priveşte extinderea şi modernizarea reţelelor de apă din oraşul Cugir”. Mai multe reţele de apă de pe străzi din cartierul Cindeni şi Râul Mic vor fi extinse sau modernizate, aşa cum rezultă din „Programul de investiţii din fonduri I.I.D.” a Asociaţiei de dezvoltare intracomunitară APA ALBA la care acţionari sunt CJ Alba şi mai multe consilii locale din judeţ. Străzile prinse în programul de mai sus pentru acest an sunt: Oituz (310 ml, 15 branşamente – modernizare), Plopilor (100 ml, 3 brans. – extindere), Plevnei (500 ml, 5 brans. – extindere). Al. Sahia (582 ml, 16 brans. – modernizare), 21 Decembrie 1989 (304 ml, 30 brans. – modernizare), Aurel Vlaicu; Mihail Sadoveanu (308 ml, 22 brans. – modernizare), Râul Mic, Traian Vuia, Înfrăţirii.
Modernizarea şi extinderea reţelelor de apă este absolut necesară în condiţiile în care în prezent există pierderi însemnate, în plus sunt afectaţi şi parametrii calitativi ai apei, conductele actuale vor fi înlocuite cu conducte de tip PEHD cu durata de exploatare de 50 ani. Sumele necesare realizării acestor investiţii provin din fondul de dezvoltare al SC CTTA SA ALBA, pentru anul 2011 avem promisiunea că lucrările vor începe în cartierul Cindeni şi vor continua cu străzile în ordinea menţionată până la epuizarea sumelor disponibile.
Este revoltător faptul că astăzi când avem pretenţia că suntem o ţară europeană, există străzi în oraşul Cugir care nu au canalizare, în acest sens trebuie făcut urgent ceva, iar administraţia locală trebuie să vină cu răspunsuri în întâmpinarea acestor probleme.
Consilier judeţean PDL
Ec. Nicolae TRUŢĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare