Rămâi conectat

Ştirea zilei

Extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia: Licitația de peste 5.4 milioane lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia: Licitația de peste 5.4 milioane lei, lansată în SEAP

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția unor lucrări în cadrul proiectului „Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.439.480,98 de lei, fără TVA.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este un spital public cu structura complexă pluridisciplinară, cu o poziționare care îi conferă o bună accesibilitate de către toată populația județului, fiind totodată singura unitate publică din localitate care deține în structură servicii de ambulator.

În cadrul analizei problemelor critice din cadrul SJU Albă Iulia una dintre probleme vizează costurile ridicate în Ambulatoriul de specialitate, condițiile improprii de desfășurare a activității, care creează disconfort pacienților, timpul mare de așteptare pentru o consultație medicală.

Obiectivele de management ale spitalului vizează :
– Orientarea către pacienți având că scop final satisfacerea nevoilor acestora prin diversificarea gamei de servicii medicale oferite (atât la nivel de secții/compartimente cât și la nivel de ambulatoriu) și prin creșterea încrederii în calitatea lor
-Creșterea eficienței serviciilor medicale furnizate în ambulatoriul integrat, astfel încât pacienții cu patologie cronică să fie explorați cât mai complet în ambulator, în vederea scăderii costurilor investigațiilor pe perioada internărilor programate;
– Reorganizarea activității în cadrul Ambulatoriului de specialitate prin relocare și dotare cu echipamente medicale moderne.

Din punct de vedere tehnic, intervențiile viitoare asupra infrastructurii se grupează în două categorii: lucrări de reparații și lucrări de întretinere.

Lucrările de reparații, în perioada de garanție, se vor remedia, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări de către executantul lucrărilor de modernizare și extindere. Lucrările de reparații, care nu intră sub condițiile de garanție, vor fi achiziționate separat de către beneficiar, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cel mai scurt timp de la identificarea necesității.

Lucrările de întretinere vor fi asigurate de serviciul existent în cadrul SJU Albă Iulia sau după caz achiziționate periodic, urmând procedura de achiziție publică aplicabilă, în funcție de nevoile identificate. Lucrările de întretinere obligatorii vor fi planificate din timp, astfel încât să se mențînă în stare bună de funcționare infrastructuria modernizată.

Obiectivul general al investiției:

Scopul proiectului propus este de optimizare a activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Obiectivul general al proiectului este EXTINDEREA, MODERNIZAREA ŞI DOTAREA parterulului corpurilor de clădire C si D, din componenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba iulia, situat pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, aflat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi RELOCAREA AMBULATORIULUI INTEGRAT AL SPITALULUI care funcţionează în prezent într-o locaţie aflată la 0,8-1 km faţa de clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ocupând etajele I şi II dintr-un imobil cu 4 etaje aflat pe strada Muşeţelului Nr. 2 din Localitatea Alba Iulia.
Obiectivul specific al investiției:

Obiectiv 1 – EXTINDEREA spaţiului existent la parterul corpurilor de clădire C si D, din componenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, situat pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, aflat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia astei încât să fie posibilă relocarea a cât mai multor specialităţi respectând OMS 39/2008, OMS 914/2006. Realizarea a doua extinderi cu structură de rezistenţă sub formă de cadre din beton armat monolit, fundaţii continue şi izolate rigide, planseu din beton armat monolit şi învelitoare necirculabilă.

Obiectiv 2 – MODERNIZAREA spaţiului existent si a celui rezultat prin extinderi la parterul corpurilor de clădire C si D, din componenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, situat pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, aflat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia astei încât spaţiile să fie in conformitate cu noile cerinţe din punct de vedere sanitar şi medical respectând OMS 39/2008, OMS 914/2006. Asigurarea accesului facil a persoanelor cu dizabilităţi la serviciile medicale.

Prin realizarea acestei investiţii Spitalul Judeţean de Urgenta Alba Iulia urmăreşte imbunatatirea stării de sanatate a populaţiei si realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, pus permanent in slujba pacientului pentru desfasurarea in bune condiţii a actului medical din punct de vedere al diagnosticării si tratării, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana.

Ambulatorul de Specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Alba lulia isi propune sa devină cea mai importanta unitate de Ambulator din judeţ, promovând excelenta, prin creşterea permanenta a calitatii actului medical, bazat pe tehnologii moderne si dotări de ultima generaţie, asimilarea si asigurarea de specialităţi de valoare si de resurse umane si materiale, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor.

Serviciile vor fi continuu imbunatatite prin competente profesionale deosebite, promovarea bunelor practici medicale si implementarea tehnologiilor inovatoare. Fiecare pacient va fi tratat ca fiind cel mai important si energia va fi canalizata pentru a preveni, a diagnostica, a trata si a oferi ingrijiri medicale la standarde cat mai înalte, îmbunătăţind calitatea vieţii pacienţilor.

Descriere a lucrărilor de intervenție:

Lucrările de intervenţie privind „Extindere şi Dotare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” situat pe Bdul. Revoluţiei 1989, nr.23, Alba lulia, constau în:

Obiect 1 – Modernizare Ambulatoriu

Obiectul 1.1 – Construcţii parter
Obiectul 1.2 – Reparaţii planseu peste subsol
Obiectul 1.3 – Accese exterioare

Obiect 2 – Extindere 1 Ambulatoriu (Extindere mica)

Obiect 3 – Extindere 2 Ambulatoriu (Extindere mare)

Obiect 4 – Curţi Interioare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea