Explozia cazurilor de COVID-19 închide Europa. Tot mai multe ţări impun RESTRICȚII dure

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Țările vin cu noi măsuri pentru a ţine sub control, pendemia de COVID-19, după ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească într-un ritm alert. Dacă săptămâna trecută o privire de ansamblu asupra Europei înfăţişa un prim set de restricţii mai severe decât pe timpul verii, în pragul acestui weekend lucrurile nu par să se fi îmbunătăţit semnificativ.

Ţara Galilor impune două săptămâni de carantină, începând de vineri. Mai multe regiuni din Grecia, Franţa, Germania şi nu numai introduc, de asemenea, blocaje în încercarea de a încetini creşterea cazurilor de COVID-19. Şi Slovacia a anunţat limitări stricte în deplasările şi activităţile oamenilor. Acestea se vor aplica de sâmbătă, 24 octombrie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Irlanda a devenit joi prima ţară din Europa care a reintrodus carantina la nivel naţional. Pe o perioadă de şase săptămâni se interzic adunările, iar locuitorii ţării trebuie să lucreze de acasă, cu unele excepţii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Chiar şi Suedia, care a stârnit mari controverse prin teoria „imunităţii de turmă” şi decizia de a nu impune carantină va introduce unele restricţii. Premierul Stefan Lofven a anunţat joi că, de la 1 noiembrie, în cluburile de noapte va exista o limită maximă de 50 de persoane. „E timpul ca petrecerile din cluburi să se oprească. (…) E o lipsă de respect faţă de personalul medical care a lucrat din greu, zi şi noapte, să deschidă ziarul şi să vadă poze de pe ringul de dans”, a spus Lofven.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419