Rămâi conectat

Curier Județean

Examenul de Bacalaureat va fi susținut de mai puțini absolvenți în 2014 decât în 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rp_examen-bacalaureat2-300x199.jpgÎn județul Alba, dar și la nivel național examenul de Bacalaureat va fi susținut de mai puțini absolvenți în 2014 decât în 2013.

Diferență mare în județul Alba. Anul trecut la BAC s-au înscris cu aproape 500 de elevi mai mult. 3.408, spre deosebire de anul acesta când sunt 2.926.

Situația este similară și la nivel național. Spre exemplu, la examenele orale din cadrul BAC-ului s-au inscris 161.705 de absolventi de liceu, a anuntat Ministerul Educatiei. Numarul liceenilor inscrisi la BAC anul acesta este semnificativ mai scazut decat cel de anul trecut (aproape 190.000 de elevi s-au inscris in 2013). De precizat ca in urma cu un an numarul elevilor inscrisi la bacalaureat in anul terminarii clasei a XII-a era mai mic decat cel din ultimii noua ani.

Citește și Două colegii din Alba nu au elevi neînscriși la BAC 2014. Topul liceelor cu cei mai puțini corigenți din an terminal

BAC-ul a început în 10 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice, iar în această perioadă se desfășoară proba de evaluare a competențelor digitale. Rezultatele probelor orale se notează cu calificative și nu contează la rezultatul final. Examenele scrise încep în 30 iunie, cu proba la limba română scris.

Examenul de bacalaureat poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţii pot fi atât din seria curentă, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi din seriile anterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea