Ziarul Unirea

Examene de certificare a competenţelor profesionale a învăţământului profesional şi tehnic preuniversitar

    Azi, 11 ianuarie, în 6 unităţi liceale din judeţul Alba vor avea loc examenele de certificare a învăţământului profesional şi tehnic preuniversitar în anul şcolar 2011 – 2012 pentru învăţământ special, programul „A doua şansă”, nivel 2 de calificare şi nivel 3 avansat, ne-a declarat ing. Alexandra Popa, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba. Examenul constă în probă practică sau susţinerea unui proiect, în funcţie de specializare, după caz.
Potrivit situaţiei întocmite de inspectorul şcolar Dan Cherecheş, la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud sunt aşteptaţi să susţină examenul în calificarea manager de unităţi hoteliere, nivel 3 avansat, un număr de 29 de elevi. La Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, vor da examenul 29 de absolvenţi ai specializării comerciant-vânzător, an de completare seral, şi 5 elevi calificaţi ca lucrători în mecanică motoare, învăţământ special. Şi la centrul de examen de la Grupul Şcolar „Timotei Cipariu” Blaj vor fi testaţi 17 elevi strungari, an de completare seral, 11 elevi calificaţi ca lucrător-finisor pentru construcţii şi 4 lucrători în tâmplărie, învăţământ special.
La Alba Iulia, vor fi amenajate două centre: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” va organiza examene pentru 25 de elevi seralişti de la specializarea electrician-constructor, an de completare şi 11 elevi calificaţi ca lucrători în structuri pentru construcţii, învăţământ special (3,5 ani), respectiv Colegiul Tehnic „Apulum”, unde sunt aşteptaţi să susţină examenul 8 elevi de la învăţământ special, calificarea lucrător în confecţii piele şi înlocuitori şi 15 elevi din programul „A doua şansă”, calificaţi ca lucrători în tricotaje-confecţii.
Cei mai mulţi elevi care se vor afla în focul examenelor sunt de la Grupul Şcolar Forestier Câmpeni: an de completare seral: tâmplar universal – 29 de elevi, tricoter confecţioner – 32 de elevi şi pădurar – 27 elevi; nivel 3 avansat: tehnician exploatări forestiere – 30 de elevi. Rezultatele se afişează în 12 ianuarie. Mult succes!

Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Observator 11 ianuarie 2012 at 11:16

EXAMENEla mijloc de an scolar?
Nu prea inteleg cum vine asta!

dorada 11 ianuarie 2012 at 17:17

Asa au fost in fiecare an. A nu se confunda cu exameul de bac. Nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste aceasta certificare de competente. Daca dv numai acum aflati…poate reprezenta o surpriza. Pentru sistem nu este insa.

Observator 11 ianuarie 2012 at 18:07

Poate ca da: asa au fost in fiecare an.
Nu confund cu BAC-ul. Stiu dosr ca orice examen, de orice tip are loc la sfarsitul unui an scolar!

dorada 12 ianuarie 2012 at 6:51

In privinta meseriilor sunt si alte elemente: finalizarea stagiilor de practica spre exemplu.Invatamantul profesional si tehnic are detalii pe care daca nu le cunoastem putem avea pareri nefundamentate corect.

Comentariile sunt oprite