Rămâi conectat

Sport

Ex-uniristul Nicuşor Stanciu, la un pas de Dinamo

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Naivitatea lui Porumboiu speculată de „câinii roşii”

    Când a plecat în luna septembrie la FC Vaslui se părea că uniristul Nicuşor Stanciu a făcut adevăratul pas spre performanţă: salt spre o echipă solidă, cu pretenţii la trofee interne şi participantă în Europa League. Internaţionalul român, cel mai bun tricolor la Euro Under 19 (marcatorul unicului gol) devenise titular la naţionala de „tineret” pentru care a şi înscris în oficiale, iar stagiul petrecut sub comanda lui Victor Piţurcă, l-a făcut pe selecţioner să decreteze: „Nicuşor este un tânăr de mare perspectivă, poate deveni liderul reprezentativei, noul număr «10»”. Unirea îşi freca mâinile de bucurie întrucât a vândut în cele din urmă un fotbalist de mare perspectivă, cei 224.000 de euro însemnând practic banii pentru a exista (imaginaţi-vă scenariul turului fără acea infuzie de supravieţuire). Şi totuşi posibil, dar greu de imaginat la un patron de anvergura lui Porumboiu, acesta poate pierde banii şi jucătorul în cauză, declanşându-se un adevărat război din pricina lui Stanciu între Dinamo şi FC Vaslui!
lNu joacă de 3 luni, transfer complicat!
În 9 septembrie, Adrian Porumboiu a achitat 200.000 de euro (la care se adaugă parţial TVA) către firma de impresariat a lui Florin Manea, care avea obligaţia să-l aducă liber de contract pe Stanciu de la Alba Iulia. Agentul şi-a îndeplinit sarcina, dar Vasluiul are interzis la achiziţii pînă în ianuarie 2012, astfel că nu l-a putut legitima pe fotbalistul de 18 ani, care implicit nu a fost utilizat de Hizo (având în picioare numai partidele de la tineret, unde din pricina situaţiei complicate nu a mai fost convocat la partida cu Franţa din noiembrie)! După 45 de zile, valabilitatea legitimării provizorii a expirat, astfel că Nicuşor (ce nu-şi primise drepurile financiare de la moldoveni în acel moment) a depus memoriu la Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF pentru ca acordul semnat cu moldovenii să devină nul. Internaţionalul de tineret se află acum la Alba Iulia şi aşteaptă decizia Comisiei, apoi va parafa un angajament pe cinci sezoane cu Dinamo!
lŞi totuşi Porumboiu pierde…
„Nicuşor e o ţintă pentru Dinamo pentru că e moca. Le-am spus să stea în banca lor, dar ei continuă şi forţează jucătorul, i-au găsit şi avocat. Noi am plătit jucătorul la zi, s-au dus zilele în care Dinamo putea lua jucători cu arcanul”, a acuzat Porumboiu, iar Nicolae Badea a comentat afirmaţiile lui patronului moldovean: „Interesant este cum au reuşit vasluienii să-l transfere şi să-l legitimeze pe Nicolae Stanciu. E foarte bine că plătesc un jucător nelegitimat”. Surse apropiate „câinilor roşii” susţin că 60.000 de euro pe sezon va cîştiga Stanciu în primul an la Dinamo, plus bonusuri de performanţă. „Nu e vreun obiect Stanciu ca să îl pierdem. El are două contracte cu noi, unu de juniori şi unu de seniori. Cei de la Dinamo ar trebui să-şi vadă de treaba lor. Încearcă să ia un jucător de la Vaslui, aflat sub contract cu noi, vor să-l ademenească printr-un impresar. Să stea în banca lor şi să nu se mai bazeze că au relaţii pe la comisii. Încearcă fel de fel de tertipuri, cum că nu va mai fi selecţionat la naţională dacă va rămâne la Vaslui”, a contracarat Porumboiu.
În timp, vasluienii i-au ascuns lui Nicolae Stanciu faptul că nu-l pot legitima, de frică să nu-l piardă apoi gratis! Mijlocaşul de 18 ani s-a pregătit o perioadă bună de timp cu echipa secundă, însă la un moment dat a cerut explicaţii referitor la viitorul său şi apoi a plecat acasă. Nicolae Stanciu s-a adresat Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor a FRF pentru a fi sigur că nu mai este legitimat de FC Vaslui, şi cum sunt şanse mari ca respectiva comisie să-i dea dreptate, un verdict urmând a fi oferit pe 8 decembrie, mijlocaşul este aşteptat să semneze cu Dinamo chiar în ziua când va primi oficial decizia. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea