Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Evaluarea Națională 2021: Elevii care nu se vor prezenta la examen, din motive medicale, vor avea propria lor sesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluarea Națională 2021: Elevii care nu se vor prezenta la examen, din motive medicale, vor avea propria lor sesiune

O sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale va fi organizată pentru copiii care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunţat marți ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Vezi aici: Evaluare Națională 2021: BAREME teste de antrenament setul 8, la română, matematică și limba maternă pentru elevii de clasa a 8-a

Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul.

Vezi aici: BACALAUREAT 2021: BAREME teste de antrenament, setul 8

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare “este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea