Evaluare Națională 2020: Calendarul sesiunii speciale anunțat oficial de ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat calendarul sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională 2020, pentru elevii care nu pot participa la sesiunea clasică, din motive medicale. Ministrul a mai anunțat că probele scrise vor avea loc în perioada 29 iunie-1 iulie.

Calendarul sesiunii speciale Evaluarea Națională 2020

ELIT

29 iunie – proba scrisă la limba și literatura română

30 iunie – proba scrisă la matematică

Mihail David - 2020

1 iulie – proba scrisă la limba și literatura maternă

Declarația ministrului:

“Cred că sunt interesați telespectatorii să spunem și calendarul acestei sesiuni speciale și anume vorbim de data de 29 iunie, când se va susține proba la limba și literatura română, 30 iunie – proba la matematică și 1 iulie – la limba materna pentru cei care studiază în limbile minorităților naționale.

Există și acest calendar pregătit pentru Evaluarea Națională în sesiune specială, repet este vorba numai despre acei copii care se află în imposibilitatea de a susține acest examen, fie că sunt bolnavi, în carantina, fie că sunt în izolare sau au temperatura 37,3 în momentul în care se prezintă la sesiunea clasică”, a explicat Monica Anisie

Reamintim că Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că “Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal. Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.

Sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...