EVALUARE NAȚIONALĂ 2018, în Alba: Aproape 190 de elevi de clasa a II-a, absenți la proba de citit

Aproape 190 de elevi din clasa a II-a au absentat, marți, la proba de citit don cadrul Evaluării Naționale 2018.

Numărul elevilor prezenți la limba și literatura română a fost de 2700, iar absenți 186, în vreme ce la limba și literatura maternă au fost 98 prezenți și doi absenți, a transmis IȘJ Alba.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, luni, 7 mai, a avut loc proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naţionale pentru clasa a II-a. Testele de citire au fost susţinute, marţi, pe 8 mai. Proba la matematică este programat pe data de 9 mai, în timp ce testul de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura pe 10 mai.

Elevii din clasa a IV-a vor susţine Evaluarea Naţională la limba română pe 15 mai, iar testarea la matematică va avea loc a doua zi, pe 16 mai.

De asemenea, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei.

Evaluările se vor susţine în sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...