Rămâi conectat

Actualitate

Eutanasierea maidanezilor este INTERZISĂ. Instanța a suspendat normele de aplicare a legi care permite uciderii câinilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești bune pentru iubitorii de animale! Controversata lege care permite uciderea maidanezilor, intrată în vigoare în octombrie 2013, a devenit inaplicabilă, după ce Curtea de Apel București a suspendat normele de aplicare a actului normativ. Este vorba de legea promulgată anul trecut, după ce un copil a fost ucis de câini, şi care permitea eutanasierea animalelor fără stăpân.

caini-vagabonzi-300x210Acțiunea în instanță a fost deschisă de Asociaţia pentru protecţia animalelor VIER PFOTEN, care cheamă Guvernul la dialog pentru realizarea unei strategii pe termen lung, scrie rfi.ro.

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime. Efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare și, drept consecință, nu mai există un cadrul legal pentru capturarea și uciderea câinilor fără stăpân. Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten spune la RFI că speră ca autorităţile să nu facă recurs şi să accepte invitaţia la un dialog pe această temă.

În ianuarie 2014, Vier Pfoten a început să critice normele de aplicare, argumentând că acestea cuprind mai multe prevederi care contrazic legea. Un exemplu e delegarea activităţii de capturare a câinilor către firme private.

De cealaltă parte, autorităţile susţin în continuare legea şi că vor face recurs la decizia Curţii de Apel


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea