Etnobotanicele, o problemă și în Marea Britanie. Proiect de lege privind interzicerea tuturor substanțelor psihoactive
Consumul de Substanțe Noi cu Proprietăți Psihoactive (SNPP) sau așa-numitele “droguri legale”, etnobotanice, reprezintă o problemă și în Marea Britanie.
Un proiect de lege al Guvernului britanic ce urmează să fie introdus în Parlament, prevede interzicerea vânzării oricărei substanțe capabilă să creeze un efect de psihoactiv. Noile interdicții prevăd pedepse cu închisoarea de până la șapte ani pentru cei care vând așa-numitele „etnobotanice” și reprezintă soluția propusă de Exevutiv pentru reducerea și combaterea acestui fenomen periculos.
Măsurile propuse prin aceast proiect de lege au generat însă un val de contestații din partea mai multor medici-cercetători, care avertizează că o interdicție totaală la nivel de substanțe psihoactive va face cercetarea medicală in boala Parkinson „foarte dificilă”. Fostul consilier de droguri șef la profesor guvern David Nutt a avertizat legislația va scoate în afara legii în mod eficient cercetarea medicala in boli și sigure alternative Parkinson la alcool și țigări.
Este ridicol, inutile și va face mai mult rau, deoarece mai multe lucruri care sunt pe piața neagră, mai rău. Noi interzis heroina si este inca ucide 1.200 de oameni pe an „, a declarat David Nutt.
Criticii au criticat proiectul de lege pentru exercitarea un fel de ipocrizie, care este tipic de așa-numitul război împotriva drogurilor.
Etnobotaniciele sunt substanțe sintetice cu efecte psihoactive ale căror efecte pe termen mediu și lung asupra creierului și organismului uman nu sunt cunoscute, neputând fi încă documentate. Specific acestor droguri este faptul că, fiind create în laborator, își schimbă constant compoziția chimică, devenind astfel “droguri legale”, care nu se mai înscriu, cel puțin o perioadă, pe lista cu substanțe interzise.
Bogdan Presecan
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, îngropată în datorii: Prag istoric depășit la datoria publică Datoria publică a României a depășit în aprilie 2025 pragul simbolic și psihologic de 1.000 de miliarde de lei, ajungând la 1.013,16 miliarde lei – adică 56,6% din PIB, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Este pentru prima dată în istoria recentă când România atinge acest nivel, […]
În România, doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate este compensat. Accesul la noi terapii salvatoare, limitat față de țările din UE
În România, doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate este compensat. Accesul la noi terapii salvatoare, limitat față de țările din UE România este codașa Europei la accesuri la terapii inovatoare, salvatoare de vieți, și deseori fără alternativă terapeutică. Doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate la nivel european este compensat în România. Media europeană este dublă […]
TITULARIZARE 2025: Rezultatele inițiale vor fi publicate astăzi. Pânâ când se vor putea depune contestații
TITULARIZARE 2025: Rezultatele inițiale vor fi publicate astăzi. Pânâ când se vor putea depune contestații Astăzi, marți, 22 iulie 2025, vor fi publicate rezultatele inițiale de la concursul național de Titularizare 2025. Profesorii care sunt nemulțumiți de rezultate pot să depună contestații în zilele de marți, 22 iulie 2025, și miercuri, i23 iulie 2025, ar […]