Rămâi conectat

Actualitate

Etnobotanicele, o problemă și în Marea Britanie. Proiect de lege privind interzicerea tuturor substanțelor psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consumul de Substanțe Noi cu Proprietăți Psihoactive (SNPP) sau așa-numitele “droguri legale”, etnobotanice, reprezintă o problemă și în Marea Britanie.

Un proiect de lege al Guvernului britanic ce urmează să fie introdus în Parlament, prevede interzicerea vânzării oricărei substanțe capabilă să creeze un efect de psihoactiv. Noile interdicții prevăd pedepse cu închisoarea de până la șapte ani pentru cei care vând așa-numitele „etnobotanice” și reprezintă soluția propusă de Exevutiv pentru reducerea și combaterea acestui fenomen periculos.

Măsurile propuse prin aceast proiect de lege au generat însă un val de contestații din partea mai multor medici-cercetători, care avertizează că o interdicție totaală la nivel de substanțe psihoactive va face cercetarea medicală in boala Parkinson „foarte dificilă”. Fostul consilier de droguri șef la profesor guvern David Nutt a avertizat legislația va scoate în afara legii în mod eficient cercetarea medicala in boli și sigure alternative Parkinson la alcool și țigări.

Este ridicol, inutile și va face mai mult rau, deoarece mai multe lucruri care sunt pe piața neagră, mai rău. Noi interzis heroina si este inca ucide 1.200 de oameni pe an „, a declarat David Nutt.

Criticii au criticat proiectul de lege pentru exercitarea un fel de ipocrizie, care este tipic de așa-numitul război împotriva drogurilor.

Etnobotaniciele sunt substanțe sintetice cu efecte psihoactive ale căror efecte pe termen mediu și lung asupra creierului și organismului uman nu sunt cunoscute, neputând fi încă documentate. Specific acestor droguri este faptul că, fiind create în laborator, își schimbă constant compoziția chimică, devenind astfel “droguri legale”, care nu se mai înscriu, cel puțin o perioadă, pe lista cu substanțe interzise.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea