ETICHETĂ și BUNE MANIERE, la sala de fitness. Câteva reguli de bună purtare

Foarte multă lume, femei și bărbați, tineri sau mai puțin tineri, frecventează sălile de fitness. Fiind un loc public, și aici trebuie respectate anumite reguli de conduită pentru a nu deranja pe cei din jur și a petrece câteva ore plăcute.

Echiparea pentru antrenament se va face întotdeauna la vestiar, nu în văzul celorlalte persoane, chiar dacă vestiarele sunt ocupate și vă grăbiți. E total nepoliticos să vă schimbați în costumul de antrenament în sala în care se fac exerciții.

ELIT

Dacă sunteți hotărâți să exersați la un anumit aparat, nu-l monopolizați. Sunt și alții care probabil vor să-l folosească.

În general, persoanele care frecventează aceeași sală de fitness se cunosc între ele și pot avea discuții politicoase, de bun venit, cu condiția să nu vorbească tare și să nu distragă atenția celorlalți și să nu deranjeze. Dacă la sală vine o persoană pe care nu o cunoașteți, nu încercați să-i aflați toată istoria vieții la prima întâlnire. E politicos să vă prezentați, să o salutați, dar nu e politicos să puneți întrebări de genul ”câte kilograme vrei să slăbești?” sau să faceți remarci legate de aspectul fizic.

Ideal este ca în timpul antrenamentului să nu folosiți telefonul mobil. Poate fi lăsat în geantă până terminați antrenamentul. De fapt ați venit la sală pentru sport, nu pentru conversație sau pentru consultarea e-mailului.

ADEZIUNE PLUS

În cazul în care un aparat pe care doriți să-l folosiți este ocupat, veți exersa la altul până se eliberează. Nu vă veți așeza ”la coadă”, așteptând ca altă persoană să termine exercițiile. Dacă ocupați un aparat, folosiți-l pentru antrenament, nu pe post de scaun pe care vă odihniți. Dacă ați transpirat în timp ce ați exersat la un aparat, politicos este să-l ștergeți când ați încheiat antrenamentul. În săli sunt sprayuri pentru curățare sau șervețele dezinfectante.

Când folosiți accesorii pentru antrenament, aveți grijă să le duceți înapoi la locul de unde le-ați luat, nu le lăsați împrăștiate la întâmplare prin sală.

Igiena este foarte importantă! Folosiți dușul înainte și după antrenament, folosiți deodorantul și încercați să nu zăboviți la duș mai mult decât e necesar. Pentru doamne este indicată evitarea fardurilor, pentru că în timpul antrenamentului vor transpira și un rimel scurs sau un contur al ochilor cu dermatograful întins e dizgrațios.

Punctualitatea este la fel de importantă, în cazul în care există un program stabilit pe ore pentru antrenament. Cel mai bine este să ajungeți la sală mai devreme de ora stabilită pentru începerea antrenamentului.

Pentru orice problemă este indicat să vă adresați instructorului, nu colegilor de antrenament. În cazul unor accidentări, tot instructorul trebuie anunțat. (C.M.)

sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres, foto – arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cele mai frumoase mesaje de primăvară. Trimite şi tu un MESAJ, o FELICITARE, un SMS de Mărţişor

Cele mai frumoase felicitări de primăvară și mesaje de 1 Martie 2021. Mesaje de mărțișor pentru: prieteni, iubit(ă), fete, mame,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

dolfi 15 martie 2016 at 8:48

de bun simt mai e si sfatul: Sala nu e club/bar/spatiu de agatat. Am vazut si cazuri dintr-astea… si baieti dar mai ales fete!

realist 15 martie 2016 at 16:38

Salut din nou asemenea articole, cred ca sant cu mult mai utile decat cele cu popii sau accidentele de circulatie, din pacate avem mare restanta la educatie, civism igiena etc .

ggtg 15 martie 2016 at 19:02

Tu ai o restanta si la scriere, realistule.

Comentariile sunt oprite