Estimări privind producția agricolă în 2015 la grâu, sfeclă de zahăr, cartof, floarea soarelui
Producția agricolă din România în 2015, în cea ce privește culturile de iarnă, sunt mai mici comparativ cu anul foarte bun 2014, dar peste media ultimilor cinci ani, potrivit ultimelor estimări realizată de experţii Comisiei Europene.
„Recoltarea cerealelor de iarnă au suferit unele întârzieri în a doua jumătate a lunii iunie, dar au progresat bine în iulie. Prognoza privind producţia la hectar pentru cerealele de iarnă este bună, dar rămâne sub nivelul excepţional de anul trecut. Condiţiile climatice pentru culturile de vară sunt benefice în partea de sud a ţării, dar partea de nord-est, est şi nord-vest se confruntă cu secetă”, se arată în monitorizarea Comisiei Europene.
Conform monitorizării CE, România va atince în 2015 o producţie medie de grâu de 3,46 de tone la hectar, cu 5,2% mai puţin comparativ cu anul trecut, dar cu 7,1% peste media ultimilor cinci ani.
Aceași situație se înregistrează și la producția de orz medie de 2,33 de tone de orz de primăvară la hectar şi de 3,4 tone de orz de iarnă la hectar.
Prognoza pentru porumb este îngrijorătoare, în condițiile secetei prelungite din cea mai mare parte a țării, fiind preconizate scăderi semnificative în comparație cu anul trecut. Fermierii ar putea avea o producţie medie de 3,24 de tone de porumb la hectar, cu 31,3% mai puţin decât în 2014 şi cu 13,6% mai puţin decât media ultimilor cinci ani.
O situație asemănătoare se anunță și pentru producția de sfecla de zahăr, cartof şi floarea soarelui.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor