Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Este oficial! Şoferii care transportă autostopişti riscă amenzi de până la 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şoferii care transportă autostopişti, fără autorizaţie de taxi, vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse 1.000 şi  la 5.000 de lei.

Autostop interzisLegea pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, prin care interzice autostopul, a fost promulgată miercuri de Președinte prin decret prezidential, după ce inițial a trecut de votul Parlamentului.

Conform documentului, persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, dar nu au autorizatie pentru transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere, ar putea fi sanctionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 si 5.000 de lei.

De asemnea, legea interzice și transportul de mărfuri sau bunuri, contra cost, cu un autovehicul cu masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără autorizatie taxi valabilă.

Concret, soferii care vor transporta autostopişti sau mărfuri, contra cost,  riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Rămâne însă de văzut cum vor reuși oganele de poliție să aplice noile reglementări, având în vedere faptul că fapta este greu de probat.

Atenție șoferi la autostopiştii sub acoperire!

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea