Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca Elena Meteșan să rămână în arest preventiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 13.09.2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul escrocheriei de la Zlatna, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpata M.E. împotriva măsurii arestării preventive pentru 30 de zile dispusă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba – informează reprezentantul instanței.

judecator-justitieHotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpata M.E. va fi cercetată în continuare, cel puţin pentru 30 de zile, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave (92 acte materiale) şi înşelăciune (15 infracţiuni).

”Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpata M.E. împotriva încheierii penale nr. 160 din 10 septembrie 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul nr. 3288/107/2016. În temeiul art. 275 alin. 2) C.pr.pen. obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 13.09.2016”, se arată în minuta hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: Elena Meteșan și Victoria Popa cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru delapidare în formă continuată și înșelăciune

Reamintim că Elena Meteșan și sora sa, Victoria Popa, ambele angajate la unitatea bancară din Zlatna, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave (92 acte materiale) şi înşelăciune (15 infracţiuni).Acestea sunt bănuite că au păgubit 108 clienţi ai CEC Bank, prejudiciul ridicându-se la peste 3,2 milioane de lei, potrivit IPJ Alba.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat vineri patru percheziţii domiciliare în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la locuinţele celor două femei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea