Rămâi conectat

Curier Județean

Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar, găsite în urma perchezițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul activităţilor desfăşurate vineri, cele două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi „înşelăciune” au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

femei-cec-zlatna04Totodată, cu ocazia percheziţiilor efectuate la cele 4 locaţii din Zlatna şi Tăuţi, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Persoanele vizate în cauză vor fi audiate, iar faţă de acestea vor fi luate măsuri legale.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Informații de background:

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 4 percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile unor persoane bănuite de delapidare şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea