Ziarul Unirea

Episodul: „Distrugem judeţul Alba!”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Este de notorietate faptul că sub conducerea Băsescu-Boc-Udrea, România s-a întors la perioada de dinainte de 1989, că nivelul de trai este la cel mai scăzut nivel din istorie, că noua nomenclatură de partid PD este singurul beneficiar al acestei politici dezastruoase. Se pare însă că pentru a abate atenţia românilor de la problemele reale, de interes cum ar fi: l marginalizarea României şi oprirea intrări ţării în spaţiul Schengen – cel mai mare insucces al guvernării Boc-Băsescu PD, insucces care se datorează exclusiv PD-ului, lui Băsescu şi ministrului de externe (specialist în adunarea de voturi la foc automat şi nicidecum în reprezentarea externă a României); lscăderea nivelului de trai al populaţiei la un nivel incredibil de mic, astfel încât România a ajuns pe ultimul loc al Europei; lo maximizare a ratei inflaţiei cu repercursiuni directe asupra populaţiei, dl Băsescu şi clica PD încearcă să arunce fumigene de tipul „regionalizare sau modificarea Constituţiei”.
Şi sub masca bunelor intenţii, Băsescu şi clica Boc vor practic să amaneteze viitorul românilor printr-o regionalizare care nu ajută decât clicii PD-liste, aceasta stârnind indignare chiar în rândul membrilor PD.
Astfel reorganizarea este un proiect fantomă fără o bază logică, fără nicio legătură cu principiile europene: descentralizare, subsidiaritate, transparenţă şi nici cu eficienţa în absorţia fondurilor sau reducerea corupţiei.
Manevra PD-Băsescu-Boc este în fapt menită să bulverseze structurile administrative, să creeze haos în rândul populaţiei şi, aşa cum spuneam, să distragă atenţia de la problemele reale: criză, sărăcie, oamenii disperaţi, corupţia la nivel guvernamental etc.
În spatele unor justificări confuze (pe care nici PD-ul nu le înţelege – vezi cazul senatorilor şi deputaţilor din Alba) se află practic intenţia PD- Băsescu-Boc de a folosi regionalizarea pentru propriul câştig electoral.
PD-ul şi Băsescu nu ne spun costurile regionalizării pentru populaţie şi este încă o dovadă a debusolării care există la nivelul PD; Udrea şi Igaş ne spun în luna mai 2011 că regionalizarea nu este o prioritate înainte de 2013, Pereş şi Dobra ne spun că nu sprijină regionalizarea, Cezar Preda ne spune că PD-ul se face de ruşine, Blaga cere consultări, Boc nu înţelege dar vorbeşte etc.
Considerăm că modul în care Băsescu şi clica PD doresc să facă regionalizarea este lipsit de logică şi bun simţ şi numai dacă ne gândim la faptul că informarea oficială a Comisiei Europene încă din 2008 ne spune că reforma regională poate fi implementată DOAR DUPĂ CONSULTĂRI POLITICE ÎNTRE MAJORITATE, OPOZIŢIE, ASOCIAŢII ŞI SOCIETATE CIVILĂ pentru asigurarea predictibilităţii şi stabilităţii.
De aceea consilierii judeţeni PNL alături de cei de la PSD au iniţiat un proiect de hotărâre a Consiliului Judeţean prin care populaţia judeţului să îşi exprime opţiunea vis-a-vis de desfiinţarea judeţului Alba. Noi credem că populaţia nu este de acord cu desfiinţarea judeţului Alba şi de aceea trebuie să îşi exprime clar voinţa. Urmează ca PNL Alba să ia act de ceea ce îşi doresc cetăţenii şi să procedeze în consecinţă. Am încredere că proiectul va fi votat şi de consilierii PD, care de această dată trebuie să nu mai ţină cont de „indicaţiile preţioase” ale tătucului Băsescu şi vor pune înaintea intereselor PD-ului, interesele judeţului Alba. O reorganizare se poate face numai prin voinţa cetăţenilor, numai după consultări şi de aceea considerăm că de această dată ar fi cazul unui consens politic la nivel de judeţ. În fapt propunerea noastră, cuprinsă în Proiectul de Hotărâre cuprinde următoarea întrebare:
„SUNTEŢI DE ACORD CU INTENŢIA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI DL TRAIAN BĂSESCU DE A DESFIINŢA JUDEŢUL ALBA ?”
Şi credem că acesta se pliază perfect şi pe dorinţa permanentă a d-lui Băsescu de a „se întoarce la popor”. Deci poporul suveran va răspunde în 24.07.2011 la această întrebare iar noi vom lua act şi va trebui să ţinem cont de părerea celor care trebuie să decidă – cetăţenii judeţului Alba. Dacă Băsescu, Boc şi PD-ul va respecta voinţa poporului vom vedea.
Vicepreşedinte PNL Alba
Nicuşor MIHAI

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Duminica Rusaliilor: Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh asupra Sfinților Apostoli și întemeierea Bisericii creștine în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru

Duminica Rusaliilor: Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh asupra Sfinților Apostoli și întemeierea Bisericii creștine în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru Duminica… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Ciprian 21 iunie 2011 at 9:06

DA, sunt de acord cu reorganizarea teritoriala.Si DA, imi este usor greata sa vad ca USL doreste sa pastreze acelasi sistem gaunos si mult prea incarcat.Si DA, ma dezgustati d-voastra, cu politica pe care o duceti.

Adrian 21 iunie 2011 at 23:06

Nicusor, la stana lu tatal tau s-a auzit cumva de criza, si de iresponsabilitatea guvernului Tariceanu de a da pomeni electorale in pragul crizei,?

alexandru 22 iunie 2011 at 12:30

stimate domn mare politician, reorganizarea administrativa a romaniei inseamna mai mult decat desfiintarea judetului alba.intrebarea ar tebui sa sune cam asa: sunteti de acord ca statul sa renunte la judete, in acest fel reducand chelutielile cui consiilile jud, reducand sefii de deconcentrate si noi politicienii vom ramane fara functii platite din bani publici?alta problema: aveti suficienti consilieri judeteni pentru a trece o hot legata de referendum?nu aveti, deci adio referendum.cetatenii romani au votat in 2009 la un alt referendum reducerea numarului de parlamentari.suntem in 2011 si nici un semn de reducere a lor….iar legatd e adevaratele probleme ale oamenilor, saracie, somaj si altele , te informez stimabile ca acestea au existat si pe vremea voastra, pe vremea cand partidul te punea sa conduci afaceri cu armament.in rest ca de obicei, uls nu e de acord cu nimic, sunt curios cand veti veni la putere cu ce o sa hraniti hoardele de bugetari.cu impozitele mele?

Legiunea Straina 25 iunie 2011 at 23:54

Domnule semnatar de articol!Poate uiti ce faceati voi imputiti de PNL-isti in mandatele voastre.Sa-ti spun numai una,din multele.Imputitu de TARICEANU motociclistu tarii,a preluat ROMANIA cu datoria externa a tarii cu 35 miliarde de $ si cind a lasat-o,a facut-o insa cu -75miliarde de $.Vine si intrebarea.Cine sa fii facut dublu si datoriei externe.Poate romanii saracii,oamenii de rind?Voi imputiti si tilharii care sugeti din singele,din venele TARII.Va infruptati ca porcii,mincavar canceru pe toti.Da poate mai iese vreun dec 89 ca atunci unde va sint picioarele va va fii si capul.

Comentariile sunt oprite