Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Episodul: „Distrugem judeţul Alba!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este de notorietate faptul că sub conducerea Băsescu-Boc-Udrea, România s-a întors la perioada de dinainte de 1989, că nivelul de trai este la cel mai scăzut nivel din istorie, că noua nomenclatură de partid PD este singurul beneficiar al acestei politici dezastruoase. Se pare însă că pentru a abate atenţia românilor de la problemele reale, de interes cum ar fi: l marginalizarea României şi oprirea intrări ţării în spaţiul Schengen – cel mai mare insucces al guvernării Boc-Băsescu PD, insucces care se datorează exclusiv PD-ului, lui Băsescu şi ministrului de externe (specialist în adunarea de voturi la foc automat şi nicidecum în reprezentarea externă a României); lscăderea nivelului de trai al populaţiei la un nivel incredibil de mic, astfel încât România a ajuns pe ultimul loc al Europei; lo maximizare a ratei inflaţiei cu repercursiuni directe asupra populaţiei, dl Băsescu şi clica PD încearcă să arunce fumigene de tipul „regionalizare sau modificarea Constituţiei”.
Şi sub masca bunelor intenţii, Băsescu şi clica Boc vor practic să amaneteze viitorul românilor printr-o regionalizare care nu ajută decât clicii PD-liste, aceasta stârnind indignare chiar în rândul membrilor PD.
Astfel reorganizarea este un proiect fantomă fără o bază logică, fără nicio legătură cu principiile europene: descentralizare, subsidiaritate, transparenţă şi nici cu eficienţa în absorţia fondurilor sau reducerea corupţiei.
Manevra PD-Băsescu-Boc este în fapt menită să bulverseze structurile administrative, să creeze haos în rândul populaţiei şi, aşa cum spuneam, să distragă atenţia de la problemele reale: criză, sărăcie, oamenii disperaţi, corupţia la nivel guvernamental etc.
În spatele unor justificări confuze (pe care nici PD-ul nu le înţelege – vezi cazul senatorilor şi deputaţilor din Alba) se află practic intenţia PD- Băsescu-Boc de a folosi regionalizarea pentru propriul câştig electoral.
PD-ul şi Băsescu nu ne spun costurile regionalizării pentru populaţie şi este încă o dovadă a debusolării care există la nivelul PD; Udrea şi Igaş ne spun în luna mai 2011 că regionalizarea nu este o prioritate înainte de 2013, Pereş şi Dobra ne spun că nu sprijină regionalizarea, Cezar Preda ne spune că PD-ul se face de ruşine, Blaga cere consultări, Boc nu înţelege dar vorbeşte etc.
Considerăm că modul în care Băsescu şi clica PD doresc să facă regionalizarea este lipsit de logică şi bun simţ şi numai dacă ne gândim la faptul că informarea oficială a Comisiei Europene încă din 2008 ne spune că reforma regională poate fi implementată DOAR DUPĂ CONSULTĂRI POLITICE ÎNTRE MAJORITATE, OPOZIŢIE, ASOCIAŢII ŞI SOCIETATE CIVILĂ pentru asigurarea predictibilităţii şi stabilităţii.
De aceea consilierii judeţeni PNL alături de cei de la PSD au iniţiat un proiect de hotărâre a Consiliului Judeţean prin care populaţia judeţului să îşi exprime opţiunea vis-a-vis de desfiinţarea judeţului Alba. Noi credem că populaţia nu este de acord cu desfiinţarea judeţului Alba şi de aceea trebuie să îşi exprime clar voinţa. Urmează ca PNL Alba să ia act de ceea ce îşi doresc cetăţenii şi să procedeze în consecinţă. Am încredere că proiectul va fi votat şi de consilierii PD, care de această dată trebuie să nu mai ţină cont de „indicaţiile preţioase” ale tătucului Băsescu şi vor pune înaintea intereselor PD-ului, interesele judeţului Alba. O reorganizare se poate face numai prin voinţa cetăţenilor, numai după consultări şi de aceea considerăm că de această dată ar fi cazul unui consens politic la nivel de judeţ. În fapt propunerea noastră, cuprinsă în Proiectul de Hotărâre cuprinde următoarea întrebare:
„SUNTEŢI DE ACORD CU INTENŢIA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI DL TRAIAN BĂSESCU DE A DESFIINŢA JUDEŢUL ALBA ?”
Şi credem că acesta se pliază perfect şi pe dorinţa permanentă a d-lui Băsescu de a „se întoarce la popor”. Deci poporul suveran va răspunde în 24.07.2011 la această întrebare iar noi vom lua act şi va trebui să ţinem cont de părerea celor care trebuie să decidă – cetăţenii judeţului Alba. Dacă Băsescu, Boc şi PD-ul va respecta voinţa poporului vom vedea.
Vicepreşedinte PNL Alba
Nicuşor MIHAI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea