Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Emil Stanciu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Alba a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. El făcea afaceri în numele firmelor familiei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DNA Alba Iulia au dispus joi trimiterea în judecată a şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculăre a Vehiculelor Alba, Emil Stanciu. Acesta este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi s-a folosit de calitatea sa de şef la Înmatriculări pentru a afectua acte de comerţ în numele firmelor familiei sale. Dosarul  a fost trimis la Judecătoria Alba Iulia.

COMUNICAT DNA ALBA IULIA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STANCIU EMIL, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.Î.V.) Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său.

Astfel, inculpatul a efectuat acte de comerţ în numele SC EMY TRANS SRL Alba Iulia şi SC EMY TRANS PLUS SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea