Rămâi conectat

Politică Administrație

Emil Popescu: Administrația locală trebuie să servească toți cetățenii, nu samsarii imobiliari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia se dezvoltă haotic. Nu există un proiect de dezvoltare a orașului iar Planul Urbanistic General este nimic mai mult decât un cadru general la care actuala administrație se raportează doar atunci când trebuie să dribleze regulile urbanismului în favoarea unor samsari imobiliari și a unor „dezvoltatori” apropiați de partid și șefii Primăriei. Oamenii care conduc Primăria de peste două decenii știu asta foarte bine.

E însă un sistem care convine partidului și administrației, pentru că în lipsa unor reguli clare, universal aplicabile, proiectele de dezvoltare au devenit apanajul unor investitori aleși pe sprânceană, în funcție de interes, pile și relații.

Excepția de la regulă a devenit o regulă în sine, aplicabilă însă doar prietenilor administrației. Nu de puține ori au existat cazuri de proiecte propuse și adoptate de actuala administrație, trecute prin Consiliul Local într-o mare viteză, despre care ulterior s-au aflat fel și fel de detalii care legau în mod clar actuala administrație și așa-zis investitorii într-un frumos cerc de interese. Construcții de blocuri aprobate în zone cu case; clădiri rezidențiale aprobate în zona istorică a Cetății Alba Carolina; investiții făcute de Primărie în zone în care interesul prietenilor partidului era vital.

Acest mod în care Primăria funcționează trebuie să se schimbe. Căci, putem înțelege că actuala administrație nu are un plan pentru a dezvolta orașul, nici pe orizontală și nici pe verticală. Putem înțelege că actuala administrație are o viziune de dezvoltare al cărei orizont nu depășește fundația următorului bloc, construit de către te miri ce prieten al partidului, însă nu putem niciodată accepta ca regulile de urbanism să nu fie universal valabile, pentru toți cetățenii.

Nu putem niciodată accepta o dublă măsură a administrației, în raport cu cetățeanul.

Și e de datoria cetățenilor să-i schimbe pe cei care, de două decenii, nu pot schimba acest mod de lucru al administrației locale.

Emil Popescu, USR Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea