Rămâi conectat

Actualitate

Elevii solicită introducerea pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii solicită introducerea pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Reprezentanții acestora susțin că elevii petrec, în medie, șase ore pe zi în aceeași încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare. Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19 deoarece ei își desfășoară activitatea într-un loc cu risc ridicat de infectare, relatează Mediafax.

Reprezentanții consiliului utilizează datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, conform cărora în a cincea săptămână de școală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o creștere cu 155%. De asemenea, cazurile menționate reprezintă 14,4% din totalul elevilor infectați de la începutul epidemiei.

Elevii mai spun că multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către cursurile online pentru multe unități de învățământ.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID – 19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID – 19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea