Rămâi conectat

Actualitate

Elevii și preșcolarii nu fac cursuri miercuri, de Ziua Unirii Principatelor Române

Publicat

în

Elevii şi preşcolarii nu fac cursuri miercuri, când se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române.

Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată între 3 şi 11 februarie.

Vacanţa de primăvară va fi cuprinsă între 31 martie şi 10 aprilie şi vacanţa de vară – în perioada 16 iunie – 9 septembrie.

Electrica Furnizare Discount

Citește și 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a – pe 8 iunie.

Programul naţional ‘Şcoala altfel’ are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat până la 31 mai, pe baza unei planificări, la decizia şcolilor, scrie Agerpres.ro.

Desfăşurarea programului ‘Şcoala altfel’ nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale.

Evaluările naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 7 – 24 mai.

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Biserică amendată de către Poliția Locală, după ce mai multe persoane au aruncat pe stradă gunoiul din lăcașul de cult

Publicat

în

VIDEO| Biserică amendată de către Poliția Locală, după ce mai multe persoane au aruncat pe stradă gunoiul din lăcașul de cult

Polițiștii Locali din Craiova au amendat o biserică, după ce mai multe persoane au fost surprinse în timp ce aruncau pe stradă gunoiul strâns din lăcașul de cult.

„Au confundat strada cu ghena de gunoi”, a scris pe Facebook Poliția Locală din Craiova.

Electrica Furnizare Discount

Persoanele respective au depozitat mai mulți saci de gunoi pe domeniul public, aproape de intersecția a două străzi foarte circulate din Craiova, potrivit sursei citate.

Fiecare persoană prinsă în flagrant a fost amendată cu 1.000 lei de polițiștii locali. În plus, oamenii au fost puși să ridice sacii cu resturi menajere și să îi ducă înapoi, la instituție.

În urma verificărilor s-a constatat că lăcașul religios nu are contract de salubritate cu operatorul autorizat, drept pentru care a mai primit o sancțiune, de 2.500 lei.

„Toleranță zero din partea Poliției Locale pentru astfel de fapte”, au transmis polițiștii.

Citește mai mult

Actualitate

Apartament de lux în Cluj, scos la vânzare cu 2 milioane de euro. Un castel din Austria este aproape la JUMĂTATE de preț

Publicat

în

Apartament de lux în Cluj, scos la vânzare cu 2 milioane de euro. Un castel din Austria este aproape la JUMĂTATE de preț

Un apartament de lux a fost scos la vânzare la Cluj cu peste două milioane de euro. Locuinţa este situată la etajul 13 al unei clădiri mixte cu birouri şi apartamente. Cu acelaşi preţ pot fi cumpărate două castele în Austria sau chiar patru în Ungaria vecină.

Un penthouse în Cluj este scos la vânzare pe site-ul Imobiliare.ro pentru preţul de două milioane de euro la care se adaugă şi TVA. În schimb, cumpărătorul nu are trebui să plătească comision la agenţie.

„Companie, vinde apartament unicat, tip penthouse, de lux, situat la nivelul 13, în centrul municipiului Cluj-Napoca, cu suprafaţă utilăa aprox. 400 mp, ultrafinisat (parchet din lemn de tek, gresie faianţă Italia, granit etc.), vedere panoramică deosebită, 3 liviguri, 10 dormitoare, 6 băi, 2 bucătării, şi având posibilităţi multiple de compartimentare. Pret 2 milioane de euro + TVA”, scrie în anunţul postat pe site-ul imobiliare.ro.

Electrica Furnizare Discount

La jumătate de preţ se poate găsi un castel în Austria, conform site-ului Master Homes. Acesta este scos la vânzare cu suma de 1.290.000 de euro, iar în anunţ se precizează şi că a fost renovat în 1990.

Iar un castel medieval din Ungaria vecină costă mai puţin de un sfert faţă de apartamentul de lux din Cluj. Este vorba despre un castel care se vinde cu 550.000 de euro. „Castel de vânzare în Ungaria. Locuieşte ca un rege!”, scrie în anunţul de vânzare postat de asemena pe Master Homes.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cu cât ar putea crește salariul minim în România. De când va intra în vigoare

Publicat

în

Prim-ministrul Florin Cîţu intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8%, care să se aplice mai repede de 1 ianuarie 2022: de la 1 decembrie sau chiar 1 noiembrie anul acesta.

„Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc – fiind un an special – dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a declarat Florin Cățu joi seară la TVR 1, potrivit Agerpres.

El a subliniat că îşi doreşte să fie găsită o soluţie până la data de 1 octombrie

„Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie”, a mai spus prim-ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare