Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Elevii din Zlatna, în vizită la Bucureşti şi „Ambasada Moţilor”

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 La sfârşitul săptămânii trecute un grup de 35 elevi de la Grupul Şcolar „Corneliu Medrea”, Zlatna, însoţiţi de preot profesor Bota Liviu Iosif – (Valea Mică) şi prof. Brătian Ionela, a pornit într-o excursie de trei zile în capitala ţării, Bucureşti, prin amabilitatea d-lui Silviu Ponoran, primarul oraşului Zlatna şi a d-lui deputat Corneliu Olar.

         Pentru elevi, întâlnirea cu capitala ţării, dar şi cu obiectivele turistice vizitate, a fost unică şi de neuitat. Pe drumul spre Bucureşti, copiii au vizitat Castelul Peleş, Mănăstirea Sinaia, iar după ce s-au închinat la moaştele Sf. Calinic de la Mănăstirea Cernica, vizitând bisericile dar şi muzeul mănăstirii, au poposit la „Ambasada Moţilor” de la Săftica, o realizare exclusivă a d-lui deputat al Apusenilor- Corneliu Olar şi a meşterilor în lemn din comuna natală a lui Horea, unde au fost găzduiţi, pe tot parcursul excursiei în condiţii excelente.  În dimineaţa zilei de sâmbătă, copiii au purces la vizitarea obiectivelor  turistice  din Bucureşti: Grădina Zoologică, Muzeul Antipa, Casa Poporului, clădire care i-a impresionat în mod deosebit. În jurul amiezii, copiii au asistat la un impresionant spectacol oferit de Circul Globus, apoi au vizitat Aerodromul de la Clinceni, unde au asistat la diverse acrobaţii aviatice. Ziua s-a încheiat cu distracţii în cel mai mare mall din Bucureşti.  În ultima zi de excursie, după ce şi-au luat rămas bun de la gazdele lor, au participat la slujba de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti şi apoi au vizitat Muzeul National de Aviaţie.  Pe drumul de întoarcere au mai poposit la Mănăstirea Cozia, loc de închinare şi de rugăciune, dar în acelaşi timp şi de rememorare a faptelor istorice ale domnitorului Mircea cel Bătrân, care a fost înmormântat aici.

        Participanţii au revenit pe meleaguri zlătnene profund impresionaţi de întreg itinerariul parcurs şi cu bucuria unor clipe de neuitat!

         Aşa după cum ne-au declarat organizatorii excursiei,pr.prof.  Liviu Iosif  BOTA –Valea Mică şi prof. Ionela BRĂTIAN „vizitarea tuturor obiectivelor a fost posibilă cu sprijinul d-lui deputat Corneliu Olar, a d-lui primar al oraşului Zlatna, Silviu Ponoran (ne-a asigurat transportul), iar doamna director Erica Corduneanu a supervizat întreaga organizare – motiv pentru care toţi participanţii  le mulţumim în mod deosebit.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

17 mai 2024: Prestigioasa editură ”Școala Ardeleană” Cluj-Napoca, prezentă la Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai 2024: Prestigioasa editură ”Școala Ardeleană” Cluj-Napoca, prezentă la Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș LUCIAN BLAGA: „Comori vechi ale spiritului omenesc pot nutri nădejdea unei noi înfloriri. Comori de mult îngropate în pământ vor fi scoase la lumină de popoare tinere, care stau abia în pragul istoriei”. Organizatorii celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea