Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii din județul Alba s-au înscris la ora de Religie. Decizia CC nu a schimbat procentul participanților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizia Curții Constituționale, prin care s-a arătat că ora de Religie este opționala si o urmează doar cei care se înscriu, nu a adus modificări privind numărul participanților la nivelul județului Alba, ne-a comunicat inspectorul Nicolae Bolea. În județul Alba, peste 90 la sută dintre elevi au fost înscriși de părinți, ori s-au înscris singuri, la ora de Religie.

La nivel național, Ministerul Educației a înregistrat in sistemul electronic 2.123.645 de cereri pentru religie, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu. In ceea ce privește opțiunile părinților care acum își înscriu copiii in clasa pregătitoare pentru anul școlar 2015-2016, peste 90% si-au înscris copiii si la Religie – este vorba despre copii care in septembrie vor începe clasa pregătitoare cu opționalul religie ales.

Situația centralizata intermediara a înscrierilor la opționalul Religie (la nivel național), in ultima zi de înscrieri pana la ora 18:00, este următoarea:
– numărul de cereri de înscriere la religie înregistrate in sistem: 2.123.645
– numărul cererilor de înscriere, raportat la numărul de elevi: 89,75%
– Înscrierea in clasa pregătitoare in anul școlar 2015-2016: 138.663 de cereri depuse, dintre care 129.582 cereri de înscriere si la opționalul Religie, adică 93,45%, potrivit Hotnews.ro.

Amintim ca judecători Curții Constituționale au decis in noiembrie ca Ora de Religie este opționala pentru elevi si ca va face Religia in scoală doar cine depune cerere de înscriere. Ministerul Educației a anunțat ca elevii care vor sa facă Religia la scoală in continuare in semestrul acesta pot sa depună cerere de înscriere pana în 6 martie. Nu trebuie sa depună solicitare elevii care nu vor ora de Religie, pentru ca aceasta disciplina este opționala. Următorul pas, după înscrierea celor care vor religie, este ca Ministerul Educației sa stabilească unde pune ora de Religie in ziua de cursuri, astfel încât sa nu interfereze cu programul normal al elevilor – atâta vreme cat Religia este opționala pentru elevi.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea