Rămâi conectat

Actualitate

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor face orele exclusiv ONLINE între 12 și 29 aprilie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor face orele exclusiv ONLINE între 12 și 29 aprilie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că  elevii din clasele terminale, a VII-a, a XII-a/a XIII-a, vor face, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online, nu numai pe cele la care dau examen.

Citește și: Cum vor merge la școală elevii din județul Alba, în perioada 29 martie-02 aprilie 2021

Reporter: „Predarea online se va face doar la materiile la care se vor susţine examenele naționale sau la toate materiile?”

Sorin Cîmpeanu: „Clasele terminale vor face în toată această perioadă din luna aprilie, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online”.

Potrivit ministrului, acesta ales varianta predării online în urma consultărilor cu reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor.

„Dacă doriți să mă întrebați de ce nu a fost înlocuită acea punte cu predarea online, pot să vă răspund dinainte, pentru că, din păcate, o recunosc, cu toată responsabilitatea, predarea online este, în momentul de față în România, inechitabilă. Am preferat să sperăm că după reluare, mergând cu campania de vaccinare a personalului din învățământ bine, beneficiind de decizia anunțată de primul ministru, care este extrem de importantă, prin care, în sfârșit, vom putea organiza testarea în școli, având teste non-invazive, anunțată în cadrul acestei conferințe de presă, vom putea să facem această testare în masă la revenirea copiilor în școli.

CITEȘTE ȘI: Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. Toate testele de antrenament și BAREME, la română și matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a

Este un lucru esențial: testare, vaccinare, respectarea distanțării, aerisire săli de clasă, igienă și purtarea măștii de protecție – sunt elemente care mă îndreptățesc să sper că vom putea discuta de deschiderea școlilor pentru toate clasele în format fizic.

Dacă acest lucru se va întâmpla, zilele pe care unii dintre dumneavoastră le consideră pierdute ca fiind vacanță de primăvară, prelungită cu două săptămâni, pentru că 18 zile deja erau, se pot transforma în zile de prezență fizică care vor însemna un beneficiu mult mai important în interesul elevilor.

Aceasta este logica pe care am prezentat-o în discuția cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor, care a fost acceptată, drept pentru care mulțumesc pentru înțelegere. Nu există soluție perfectă, nu pretindem că este o soluție perfectă, este pentru toți extrem de frustrantă această perioadă și suntem nevoiți, avem datoria de a fi responsabili și de a lua deciziile în care se pierde cel mai puțin, pentru că decizia ideală în această situație nu există.

Aceasta a fost varianta asumată de către Ministerul Educației: testarea la revenirea în școală, pe baza achiziției unor teste non-invazive, repet, este esențială”, potrivit lui Cîmpeanu.

Reamintim că elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea