Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, consiliați de profesioniști – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La o carieră militară visează fiecare elev al colegiului militar şi munceşte pentru realizarea acestui vis.

elevi-militar07Odată admis în învăţământul liceal militar, elevul porneşte pe un drum al cunoaşterii universului frumos al carierei în uniformă. Fie că este vorba de forţele navale, forţele aeriene sau cele terestre, este nevoie de multă muncă, studiu aprofundat, abilităţi practice, şlefuirea caracterului, adoptarea unei atitudini de camarad, de ofiţer/subofiţer, de membru al unei compenente sociale respectate, Armata, şi de cetăţean frumos al acestei ţări, în slujba căreia slujesc.

În sprijinul acestui demers vine, pe lângă altele, şi activitatea de orientare şi consiliere socio-profesională, desfăşurată recent (04-06.10.2016) în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” cu participarea reprezentanţilor academiilor,  ai şcolilor de maiştri şi subofiţeri, ai şcolilor de aplicaţii şi ai centrelor de instruire din  categoriilor de forţe ale armatei.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au avut ocazia să cunoască de la sursă, povestea şi specificul fiecărei arme, posibilităţile de accedere în carieră şi de aprofundare a studiului în instituţii de învăţământ academic în străinătate prin programele Erasmus +.

Un drum pavat cu reuşita predecesorilor, cu poveşti frumoase de viaţă şi carieră, care îi îndeamnă să îşi fixeze ţinta şi să-şi urmeze visul. Poveştile le-au fost împărtăşite, cu emoţii, pasiune şi entuziasm, de cadrele militare participante la activitatea de consiliere, unii dintre ei absolvenţi ai colegiului militar albaiulian. A fost o bucurie mare să-i revezi în această postură: oameni realizaţi şi frumoşi. O atitudine demnă de toată aprecierea şi admiraţia!

[nggallery id=2794]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea