Elevii beneficiază, din nou, de servicii gratuite pentru deplasarea la unitățile de învățământ: Guvernul include transportul şcolar în sfera serviciilor publice

Elevii beneficiază, din nou, de servicii gratuite pentru deplasarea la unitățile de învățământ: Guvernul include transportul şcolar în sfera serviciilor publice

O nouă hotărâre de guvern vizează includerea, din nou, a transportului şcolar în sfera serviciilor de interes public, prin asumarea răspunderii pentru abrogarea Ordonanţei 51/2019, a afirmat, luni, vicepremierul Raluca Turcan.

„Va mai fi abrogarea Ordonanţei 51 (prin asumarea răspunderii – n.r.), cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca serviciu public. Vom prelungi licenţele pentru operatorii de transport şi, în acelaşi timp, vom solicita ca şi condiţie de acordare şi de menţinere a licenţei realizarea transportului şcolar al elevilor”, a precizat Turcan, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

ELIT

Potrivit Ralucăi Turcan, în prezent, prin Ordonanţa 51 dată de PSD, transportul şcolar „fusese pur şi simplu scos din sfera serviciilor publice şi lăsat la latitudinea transportatorilor, care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor şi în felul acesta să le pună viaţa în pericol”.

„Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciu public şi, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca”, a argumentat viceprim-ministrul.

Mihail David - 2020

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...