Rămâi conectat

Actualitate

Elevi „stresaţi” de pixul roşu. În Alba nu s-a luat nicio decizie privind schimbarea culorii cu care se corectează lucrările

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii au mai născocit un motiv pentru care sunt stresaţi de şcoală: PIXUL ROŞU. Această culoare pare să îi sperie pe unii elevi care, în loc să îşi dea silinţa să nu mai facă greşeli în teste, preferă să dea vina pe culoare. Totuşi, psihopedagogii le dau dreptate copiilor şi spun că o culoare potrivită pentru evidenţierea greşelilor ar fi verdele.

Totul a pornit după ce mai mulţi elevi au susţinut că sunt foarte stresaţi când îşi văd lucrările corectate cu roşu. Apoi, au intervenit mai mulţi psihologi şi specialişti care, după mai multe studii, au ajuns la concluzia că pixul de culoare roşie provoaca angoasă şi stres. De aceea a şi fost propus verdele ca soluţie, pentru că pare o culoare mai „prietenoasă”.

Părerile sunt împărţite în rândul profesorilor şi elevilor. Dacă unii preferă tradiţionalul roşu, pe motiv că atâtea generaţii de elevi au trecut prin şcoală cu astfel de corecturi fără să se simtă stresaţi, alţii consideră că semnalarea greşelilor cu pix verde ar fi mult mai constructivă pentru elevi. Alte culori preferate de învăţăcei sunt roz sau turcoaz.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba au declarat pentru Ziarul Unirea că nu au primit până acum nicio informare în acest sens de la Ministerul Educaţiei, astfel că, cel puţin deocamdată, profesorii din Alba vor folosi în continuare culoarea roşie pentru corectarea lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea