Elevi și profesori de la Colegiul DPM din Alba Iulia, față în față cu foști consumatori de droguri detinuți în Penetenciarul Aiud
Clubul IMPACT DPM a premiat săptămâna trecută cele mai reprezentative desene din cadrul Concursului „Libertatea mai presus de vicii”, acţiune realizată cu sprijinulFundaţiei Noi Orizounturi, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentrucetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”.
Potrivit unui comunicat remis presei de coordonatorii proiectului, „șase elevi ai colegiului care au realizat desene cu impact emoţional privind pericolul reprezentat dedroguri au fost recompensaţi cu premii, constând în materiale pentru pictură şi desen şidulciuri.
În Săptămâna altfel, elevii Clubului IMPACT DPM au lansat și Atelierul de teatru pentru a pune în scenă o situație reală de viață privind mirajul reprezentat de etnobotanice și droguri, având ca scop prevenirea consumului.
Activitatea s-a desfășurat în data de 10 aprilie 2015, începând cu ora 8, în CDI (Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian Alba Iulia) și a presupus Stabilirea listei de personaje, exersarea rolurilor, construirea decorului și punerea în scenă a piesei.
Piesa va fi prezentată membrilor cercurilor de la Palatul Copiilor Alba și de asemenea, va fi jucată la întâlnirea cu foști consumatori de droguri detinuți în Penetenciarul Aiud, în luna mai, cu prilejul Zilei Mondiale De Luptă Împotriva Tutunului.
Cei 16 elevi, membri ai clubului Impact DPM, cu susținerea profesorilor coordonatori: AncaDan, Cetean Emil, Toth Cristina, Ungureanu Irina vor surprinde cât mai multe din aspectele pe care le presupune consumul de tutun, etnobotanice și droguri printr-o piesă care va avea un mesaj direct șicât se poate de realist, a declarat prof. Ungureanu Irina, membru în echipa de proiect.
Agenția Națională Antidrog reprezentată de domnul Dușa Claudiu este unul din parteneriiimplicați în proiect alături de Crucea Roșie, filiala Alba. Evenimentele au loc în cadrul proiectului „IMPACT – model de educație pentru cetățenieactivă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor”, implementat de Fundația Noi Orizonturiprin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii