Rămâi conectat

Curier Județean

Elevi ai Liceului Tehnologic din Blaj, premiați la un concurs de contabilitate în Cluj-Napoca. Laura Răhăian, premiul I

Dragoş Suciu

Publicat

în

Elevi ai Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” au participat la renumitul concurs  de contabilitate „Oeconomicus Napocensis” de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă.

concurs elevi01Trei elevi din clasa a XII-a profil economic, îndrumați de către doamna profesoară Olimpia Petraș, și-au testat cunoștințele la disciplina contabilitate. Concursul de cunoștințe Oeconomicus Napocensis este organizat anual, în perioada martie – mai și are ca obiectiv general stimularea creativității și performanței elevilor din învățământul preuniversitar, în vederea dezvoltării cunoștințelor și competențelor specifice unui viitor economist. Important pentru cei interesați este faptul că acei candidați care au obținut minim nota 9 la concursul Oeconomicus Napocensis, organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor în anul 2015 și se clasează pe primele cinci poziții în ordinea descrescătoare a notelor din cadrul oricărei secțiuni vor fi declarați admiși la concursul de admitere nivel licență, la orice specializare din cadrul FSEGA, cu nota 10.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, eleva Laura Răhăian obținând 95 puncte, echivalent cu premiul I, fapt ce îi asigură acesteia accesul la FSEGA după promovarea examenului de bacalaureat. Elevul Cătălin Oprea a obținut 85 puncte, ceea ce înseamnă premiul III, conform regulamentului concursului „Oeconomicus Napocensis”. Și Raul Handrea s-a descurcat bine la această competiție, cu 75 puncte obținute la concurs.

Trebuie menționat faptul că la nivelul județului Alba, aceste cazuri sunt singulare, fapt ce conferă cinste cadrului didactic îndrumător, elevilor și Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj. Este pentru al doilea an consecutiv, când participarea elevilor școlii noastre la acest concurs de contabilitate, aduce rezultate fruntașe. În anul anterior, s-au obținut tot premiile I și III prin elevii Cătălin Biriș și Antonio Șarlea, care încheie primul an universitar în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea