Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Eleva Ioana Hebian are succes încă de la „Începuturi” în pictură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pictura blaj

Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj a găzduit vernisajul expoziţiei de pictură „Începuturi” a micii pictoriţe Ioana Hebian din Bucerdea Grânoasă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ioana Hebian este absolventă a clasei a VIII-a a Şcolii Gimnaziale „Ioan Maiorescu”, o adolescentă ca toate celelalte de vârsta ei, doar puţin mai matură, cu un mai multă ambiţie şi cu un pic mai multă dragoste de frumos, de artă şi, nu în ultimul rând, cu mai mult spirit de sacrificiu, renunţând la „plăcerile” specifice vârstei, în favoarea celor în care ego-ul ei era „în vibraţie doar cu penelul, culorile, pânza şi şevaletul”, a afirmat înv. Ştefan Mezei.

Personalitate puternică, suflet generos, dar plin de romantismul specific vârstei, creaţiile ei abordează teme diverse, preponderente fiind  natura (pădurea, mestecenii, natura etc.), lumea ireală a satului românesc sau chipurile alegorice (Fata cu păr de păun). Îndrumată în actul creaţiei plastice de prof. Daniel Voina – un adevărat maestru al artei plastice, prezent la vernisaj, încurajată permanent de părinţii ei, Elvira şi Gheorghiţă, de dascăli, rude, colegi prieteni şi autorităţi judeţene şi locale,  Ioana şi-a prezentat creaţiile plastice, tehnicile de lucru şi a mulţumit tuturor pentru prezenţă. Lucrările ei vor mai înnobila o vreme etajul muzeului blăjean, pentru a fi admirate, timp în care Ioana va înlocui, preţ de câteva zile, pânza cu foile de examen de evaluarea naţională. Îi urăm succes, atât la examenul ce o aşteaptă, cât şi în „cariera plastică”, fiind o elevă care a adus şi cu siguranţă, va mai aduce cinste şcolilor pe care le va absolvi. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea