Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Elena Udrea a scăpat de arestare. Decizia deputaților: Ea poate fi reținută și urmărită penal, nu și arestată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elena udreaElena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar, au decis, miercuri, deputaţii în şedinţa de plen. Decizia a fost luată după un adevărat haos la numărarea voturilor. Potrivit numărătorii iniţiale, solicitarea de reţinere a fost respinsă cu 142 de voturi „împotrivă” şi 119 „pentru”, însă s-a decis renumărarea voturilor pe motiv că au existat vicii de procedură. Rezultatul oficial a stabilit că cererea de reţinere a fost aprobată,  iar cea de arestare respinsă.

Fără probleme a trecut în schimb cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în acest dosar.

Potrivit rezultatului oficial, pentru reţinerea Elenei Udrea s-au pronunţat 123 de deputaţi, iar contra 119. Cererea de reţinere a fost aprobată.

Cererea de arestare preventivă a primit 115 voturi „pentru” şi 105 „impotrivă”. Potrivit anunţului oficial, nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea.

Astfel, Camera Deputatţilor a respins cererea de arestare preventivă.

Elena Udrea este acuzată de procurrii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Astfel, Elena Udrea este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii  financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012.

sursa:romaniatv.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea