Elena Udrea a scăpat de arestare. Decizia deputaților: Ea poate fi reținută și urmărită penal, nu și arestată
Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar, au decis, miercuri, deputaţii în şedinţa de plen. Decizia a fost luată după un adevărat haos la numărarea voturilor. Potrivit numărătorii iniţiale, solicitarea de reţinere a fost respinsă cu 142 de voturi „împotrivă” şi 119 „pentru”, însă s-a decis renumărarea voturilor pe motiv că au existat vicii de procedură. Rezultatul oficial a stabilit că cererea de reţinere a fost aprobată, iar cea de arestare respinsă.
Fără probleme a trecut în schimb cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în acest dosar.
Potrivit rezultatului oficial, pentru reţinerea Elenei Udrea s-au pronunţat 123 de deputaţi, iar contra 119. Cererea de reţinere a fost aprobată.
Cererea de arestare preventivă a primit 115 voturi „pentru” şi 105 „impotrivă”. Potrivit anunţului oficial, nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea.
Astfel, Camera Deputatţilor a respins cererea de arestare preventivă.
Elena Udrea este acuzată de procurrii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.
De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Astfel, Elena Udrea este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012.
sursa:romaniatv.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]