Rămâi conectat

Ştirea zilei

EL TRAFICANTE de Bucerdea Grânoasă: „comerț” cu pastile de ecstasy în ambalaje cu chipul lui Donald Trump și Pablo Escobar

Publicat

în

EL TRAFICANTE de Bucerdea Grânoasă: „comerț” cu pastile de ecstasy în ambalaje cu chipul lui Donald Trump și Pablo Escobar

Un bărbat din Bucerdea Grânoasă, județul Alba, a fost condamnat în data de 2 iulie 2021, de Tribunalul Alba,  la 5 ani de închisoare pentru introducere în țară și trafic de droguri de mare risc. La această pedeapsă se mai adaugă restul de pedeapsă de 979 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 10 ani închisoare aplicată prin Sentința Penală nr. 32 din 06.02.2013

Organele de cercetare penală din cadrul BCCO Alba Iulia au fost sesizate la data de 08.10.2020 de către un bărbat născut în municipiul Aiud, cu domiciliul în Ocna Mureș, cu privire la faptul că A.A.O, născut în Bucerdea Grânoasă, județul Alba, ar avea preocupări pe linia traficului de droguri de mare risc. În fapt, s-a reținut că acesta comercializează comprimate ecstasy, drog de mare risc, cu prețul de 50 lei/comprimat persoanelor din orașul Ocna Mureș, județul Alba.

CONȚINUTUL DOSARULUI : Conform declarației denunțătorului din data de 26.10.2020, acesta a fost contactat în data de 19.10.2020 de către numitul B.A.I, prin intermediul aplicației Facebook Messenger, care i-a spus că inculpatul A.A.O va pleca în străinătate în data de 23.10.2020, de unde va aduce în data de 26.10.2020 o cantitate de comprimate ecstasy pe care intenționează să o comercializeze atât acestuia, cât și unor persoane din orașul Ocna Mureș și împrejurimi.

În data de 25.10.2020, numitul B.A.I, care în prezent se află în Germania, i-a spus denunțătorului că are o cantitate de droguri, iar inculpatul A.A.O o va aduce în țară în data de 26.10.2020, urmând a se întâlni cu acesta pentru a-i plasa marfa.

În data de 26.10.2020, în jurul orelor 17,00 inculpatul A.A.O l-a contactat prin intermediul aplicației Facebook Messenger pe colaboratorul autorizat în cauză, comunicându-i acestuia că este în drum spre el pentru a-i vinde drogurile, însă întâlnirea dintre cei doi nu a mai avut loc, fiind amânată pentru data de 27.10.2020.

La această dată, inculpatul A.A.O urma să se deplaseze în orașul Ocna Mureș, unde în jurul orei 17,00 se va întâlni cu colaboratorul autorizat în cauză pentru a-i vinde cantitatea de 350 comprimate ecstasy, drog de mare risc.

În data de 27.10.2020, deși inculpatul inculpatul A.A.O s-a întâlnit cu colaboratorul autorizat în cauză, drogurile nu au fost aduse de către acesta, motivând că nu i-au fost trimise încă din Germania, stabilind că-l va anunța pe colaborator la o dată ulterioară, când le va primi, lucru care s-a întâmplat în data de 02.11.2020.

Astfel, la data de 02.11.2020, în jurul orei 20:15, colaboratorul autorizat în cauză s-a întâlnit cu inculpatul A.A.O la intrarea în orașul Ocna Mureș dinspre localitatea Unirea, în parcarea situată imediat după podul peste râul Mureș, pe partea stângă a sensului de mers. Acesta a venit la întâlnire cu un autoturism marca VOLKSWAGEN, model Golf 4, de culoare albastră.

Colaboratorul autorizat a urcat în autoturismul folosit de către inculpatul A.A.O unde au purtat discuții timp de aproximativ 2 minute, după care s-au deplasat până au găsit un loc de parcare.

Organele de cerectare penală delegate în cauză, în baza indiciilor conform cărora inculpatul A.A.O ar deține droguri asupra sa în scop de vânzare, au intervenit în scurt timp pentru a constata existența acestei stări de fapt.

Publicitate

Imediat s-a procedat la efectuarea unui control corporal asupra inculpatului A.A.O ocazie cu care a fost identificat:

– un telefon mobil marca NOKIA, de culoare negru cu roșu, ce are introdusă o singură cartelă SIM, VODAFONE.

De asemenea, a fost efectuat unui control al autoturismului folosit de către inculpatul A.A.O ocazie cu care au fost identificate următoarele:

– între scaunele din față ale autoturismului a fost identificată o pungă tip zip lock în interiorul căreia se află un număr de 70 de comprimate de următoarele culori: albastru (sub formă de diamant), roz (pe față au inscripția ,,PP”, iar pe verso au imprimat un cap de mort) și galben (pe față au imprimat capul unei persoane, iar pe verso au inscripționat ,,PABLO ESCOBAR”);

– tot între scaunele din față a fost identificată o cutie cu inscripția Pringles în interiorul căreia se află o pungă din material plastic transparent care conține un număr de 278 comprimate de culoare portocalie ce au imprimate pe o parte imaginea lui Donald Trump;

– un telefon mobil marca SAMSUNG GALAXY A21S, prevăzut cu codul de acces 1234. Acesta are introdusă cartela SIM ORANGE, fără card de memorie. Telefonul are ecranul spart în colțurile de jos și are atașat un cablu de alimentare.

– în portbagajul autoturismului a fost identificată o geantă tip troller ce conține: 7 caserole cu miez de nucă; o caserolă cu stafide; 2 ciocolate Ritter Sport; o ciocolată Milka; o plasă termică inscripționată EISKAUFTUTE; o pungă cu jeleuri Harribo; o pungă cu napolitane Manner; o pungă cu bomboane Kinder;

Cu privire la bunurile identificate inculpatul A.A.O a declarat verbal în momentul depistării faptul că îi aparțin și că urma să i le vândă persoanei cu care urma să se întâlnească (colaboratorul autorizat în cauză), în schimbul sumei de 50 lei comprimatul, în total 17.500 lei. Acesta a mai spus că în cursul zilei de 02.11.2020 a primit geanta tip troller din Germania de la numitul B.A.I, care a disimulat în interiorul genții comprimatele identificate în cutia cu inscripția Pringles.

Geanta a fost adusă în țară de către o persoană pe care inculpatul A.A.O a arătat că nu o cunoaște și că aceasta nu știa ce se află în geantă, dar a contactat-o în vederea ridicării bagajului la numărul de telefon comunicat de către numitul B.A.I.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut și regretat faptele reținute în sarcina sa, confirmând starea de fapt reținută în cauză.

Publicitate

După ridicarea bagajului, inculpatul s-a deplasat în localitatea Ocna Mureș unde urma să vândă drogurile primite unei persoane pe nume F. (colaborator autorizat în cauză) cu suma de 50 de lei/comprimat. Inculpatul știa că în bagaje sunt 350 de astfel de comprimate.

La intrarea în orașul Ocna Mureș, în parcarea unde era așteptat de cumpărător, inculpatul fost imobilizat de către organele de poliție care au identificat asupra sa un număr 348 comprimate reprezentând droguri de mare risc, respectiv MDMA (ecstasy).

Publicitate

Ştirea zilei

ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta: Program, tarife și facilități 2021

Publicat

în

ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta: Program, tarife și facilități 2021

Odată cu creșterea temperaturii și relaxarea măsurilor împotriva corovirusului, a început redeschiderea a tot mai multe ștranduri și piscine din județul Alba.

Cel mai bun motiv pentru o escapadă la piscină sunt temperaturile care se apropie sau uneori depășesc 40°C. Atunci când se anunţă arşiţă în toată ţara, piscinele sunt singurele locuri pline de oameni și ne fac să trecem mai ușor zilele călduroase.

Astoria Pool Park

Astoria Pool Park este situat pe DN1, comuna Sântimbru și a devenit încă de la început un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Sub mottoul „Fun happens under the sun”, Astoria Pool Park este un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Centrul dispune de o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi exterior și paturi de hidromasaj.

Clienții se pot răcori la „Water Bar”, care oferă un meniu variat de băuturi, inclusiv frozen drinks, pregătite după rețetele proprii ale locației. Complexul are inclusă o zonă pentru servirea mesei, unde se poate opta atât pentru gustări și salate, cât și pentru pizza.

Tarife:

Luni – vineri: 30 de lei/ persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul.

Sâmbătă – duminică: 40 de lei/persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul.

Program:

luni – duminică: 9.00 – 21.00

Ștrandul Municipal Aiud

Situat pe strada Băilor nr. 2, ştrandul din Aiud este o altă opțiune demnă de luat în considerare în cazul în care te prinde vara acasă!

Ştrandul deţine un bazin pentru adulţi, cu o adâncime de 2,5 m şi o lungime de 35 m, precum şi un bazin cu apă încălzită pentru copii.

Pentru cei care doresc, locația oferă în incintă un bar şi o terasă pentru servirea mesei, la prețuri acecsibile.

Tarife:

Luni – duminică 25 lei/adulți, 20 lei/copii sub 14 ani.

Publicitate
Program:

Luni – duminică 8.00 – 20.00.

Piscina de la Allegria Hotel Spa &Wellness

Situată la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, intersecţia cu drumul spre Vinţu de Jos, piscina de la Allegria Hotel Spa & Wellness poate fi o alegere ideală pentru cei care doresc să scape de stresul şi agitaţia din oraș.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lăţimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată şi are temperatura de 28 de grade Celsius.

Chiar lângă piscină se află amplasat şi barul, astfel clienţii se pot răcori cu o băutură chiar din ştrand.

Anul acesta este disponibilă doar piscina din exteriorul complexului.

Tarife:

Luni – vineri: 20 de lei cu prosop și șezlong inclus

Sâmbătă – Duminică: 40 de lei cu prosop și șezlong inclus

Program:

Zilnic 9.30 – 22.00

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia şi Vinţu de Jos)

Situată într-o zonă liniştită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vinţu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Pe lângă spaţii de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilităţi de echitaţie şi acces gratuit la internet Wi-Fi.

Locația dispune de posibilități de joacă pentru copii, posibilitatea de a juca tenis de masă și tenis de câmp.

Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria românească tradiţională.

Publicitate

La zona de food & drinks se pot servi băuturi alcoolice și răcoritoare, precum și produse grill.

Tarife:

luni – vineri: 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copiii între 4 și 12 ani

sâmbătă-duminică: 35 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copii

Program:

luni – vineri: 10.00 – 20.00

sâmbătă – duminică: 09.00 – 20.00

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi dispune de un ştrand pentru adulţi, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, duşuri, wifi, terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spaţii de joacă şi alimentaţie publică.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, spaţiile de alimentaţie publică, internetul gratuit în sistem Wi-Fi şi instalaţia de sonorizare fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai.

Baza de agrement și-a deschis porțile publicului din data de 27 iunie.

Tarife:

15 lei pentru adulți şi 8 lei pentru copiii sub 14 ani

Program:

Marţi – duminică 9.00 – 20.30

Ștrandul de la Zlatna

Ștrandul de la Zlatna este o recomandare potrivită pentru toți cei din împrejurimi.

Situat la iesirea din Zlatna spre Abrud pe partea stangă, lângă Stadionul ”Minaur”, ştrandul are două bazine, unul pentru adulţi şi unul pentru copii.

Publicitate

Vă puteți bucura aici de plaje amenajate din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum şi zone de plajă cu pavele pentru şezlonguri.

Ștrandul este deschis publicului din data de 30 iunie.

Piscina Perla Arieșului

Piscina de la Vila Perla Arieșului este locul ideal pentru a petrece o zi de vacanță în mijlocul naturii, la poalele munților, într-un sat care a păstrat intacte obiceiurile moților. O pensiune cochetă, plină de căldură, cu legende și povești care nu te plictisesc, un loc perfect pentru relaxare si vânătoare de fotografii pentru că aici peisajele sunt amețitoare și te farmecă din prima clipa. Nici nu ajungi sa înnoptezi că te și gândești cum îți planifici zilele libere, să revii aici. Este o recomandare potrivită pentru toți cei din împrejurimi și nu doar

Piscina face parte din patrimoniul Vilei Perla Arieșului și poate fi vizitată pentru o doză de răcoare pe drumul național 75, în localitatea Albac pe strada Crișan la numărul 60, unde ospitalitatea specifică ardeleanului vă așteaptă înspre a vă încânta.

Tarife:

luni – duminică: 30 lei pentru adulți, 15 lei pentru copii sub 15 ani

Program:

luni – duminică 10.00 – 21.00.

Pe măsura ce ștrandurile și piscinele din județul Alba se vor deschide și numărul unităților disponibile va crește , Ziarul Unirea va face un update la zi cu fiecare  schimbare astfel încât cititorii să fie informați cu privire la disponibilitatea, programul și tarifele ștrandurilor și piscinelor din județ.

Ștrand Baia de Arieș

O mică oază de liniște și relaxare, perfectă pentru o zi caniculară se află în zona Munților Apuseni. Ștrandul Baia de Arieș este cel mai modern complex de piscine din Apuseni, fiind vizitat anual inclusiv de turiști din alte județe.

Tarife:

luni – duminică: 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copiii între 3 și 18 ani și pensionari, GRATUIT pentru copiii sub 3 ani, copiii instituţionalizaţi, veteranii de război sau persoanele cu handicap

Program:

luni – duminică 10.00 – 20.00.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 30 iulie – 2 august 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 30 iulie – 2 august 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 30 iulie – 2 august 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 30 iulie – 02 august 2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Ştirea zilei

Varianta Delta se răspândește la fel de rapid ca varicela. Avertismentul CDC

Publicat

în

Varianta Delta se răspândește la fel de rapid ca varicela. Avertismentul CDC

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) consideră că varianta Delta a coronavirusului este la fel de transmisibilă ca varicela și avertizează că poate provoca forme grave de boală, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate. În același timp, persoanele vaccinate nu sunt total protejate și pot fi la rândul lor purtătoare importante de virus, fapt ce face necesară purtarea măștii în continuare de către toată lumea, arată un raport intern citat de presa americană.

Varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala comună, gripa sezonieră și variola, se arată în documentul publicat de The Washington Post. Această variantă a coronavirusului este comparabilă, din punct de vedere al transmisibilității, cu varicela (vărsatul de vânt), o infecție extrem de contagioasă, comună la copii, ce provoacă erupții cutanate și mâncărimi.

CDC subliniază că „războiul s-a schimbat” și de aceea purtarea măștilor, distanțarea fizică și alte măsuri ar putea fi din nou necesare, chiar și în acele țări cu campanii ample de vaccinare, în care restricțiile au fost parțial ridicate.

Israelul, de pildă, a reintrodus obligativitatea purtării măștii în interior și cere călătorilor să intre în carantină la sosirea în țară.

Raportul CDC spune că varianta Delta este foarte contagioasă și probabil mai severă decât alte variante de coronavirus. Datele CDC arată însă că vaccinurile rămân eficiente în prevenirea formelor grave de boală, a spitalizărilor și a deceselor.

Varianta Delta poate trece de protecția oferită de vaccinuri, însă autoritatea sanitară americană precizează că astfel de incidente sunt, totuși, destul rare și de aceea pledează pentru accelerarea campaniilor de vaccinare și schimbarea mesajului public.

Persoanele vaccinate pot transmite virusul. Masca trebuie purtată în continuare

Pe de altă parte, chiar dacă vaccinul protejează în majoritatea cazurilor de formele grave de boală, noile date arată că persoanele vaccinate, dar infectate cu varianta Delta purtau cantități enorme de virus în nas și în gât, ceea ce înseamnă că ele pot fi factori de răspândire, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, pentru The New York Times.

Astfel, persoanele vaccinate, dar infectate cu delta pot fi capabile să transmită virusul la fel de ușor ca persoanele nevaccinate, pentru că au încărcături virale comparabile.

„Principalul lucru care se schimbă (din cauza Delta) este că măștile vor fi folosite în continuare, iar în țările în care această obligație a fost ridicată, va trebui reintrodusă”, a declarat Carlo Federico Perno, șeful departamentului de microbiologie și diagnostic imunologic de la Spitalul Bambino Gesù din Roma.

Chiar și persoanele care sunt vaccinate ar trebui să poarte măști în interior în comunitățile cu o răspândire virală substanțială sau atunci când se află în prezența unor persoane care sunt deosebit de vulnerabile la infectare și îmbolnăvire, a precizat CDC.

Publicitate

Vaccinarea rămâne cea mai bună armă

Vaccinarea rămâne, totuși, cea mai bună apărare împotriva unei variante care a devenit atât de contagioasă, încât acționează aproape ca un virus diferit, atingând țintele mai rapid decât Ebola sau răceala comună, arată CDC.

În ceea ce privește mortalitatea, varianta Delta este comparabilă cu tulpina inițială a noului coronavirus, în timp ce SARS, Ebola și alte boli au rate de mortalitate mult mai mari, se mai arată în raport. În continuare, există un risc mai mare de spitalizare și deces în rândul vârstnicilor în raport cu persoanele mai tinere, indiferent de statutul de vaccinare.

Documentul a prelucrat date obținute recent, încă nepublicate, din anchetele epidemiologice făcute în focarele de infecție, precum și studii externe.

Oamenii de știință de la CDC au fost atât de alarmați de noile descoperiri, încât agenția a modificat semnificativ, la începutul acestei săptămâni, recomandările pentru persoanele vaccinate, înainte de a face publice noile date, precizează The Washington Post.

Bazându-se pe aceste date, directorul CDC, Rochelle Walensky, a informat joi, în privat, membrii Congresului, CDC fiind așteptată să aducă vineri mai multe lămuriri publice.

Oamenii se pot simți trădați

Următorul pas imediat pentru autorități este să „recunoască faptul că războiul s-a schimbat” și să îmbunătățească înțelegerea publicului cu privire la riscul de infecție. Totodată, este important de transmis mesajul că persoanele vaccinate au un risc mai mic de a face forme grave, se arată în documentul american.

Documentul prezintă noi date științifice, dar sugerează, de asemenea, că este necesară o nouă strategie de comunicare, menționând că încrederea publicului în vaccinuri poate fi subminată atunci când oamenii experimentează pe propria persoană sau aud despre cazuri de infectare, mai ales după ce oficialii din domeniul sănătății publice au spus că astfel de posibilități sunt rare.

Documentul CDC citează scepticismul publicului față de vaccinuri ca fiind una dintre provocări: „Publicul este convins că vaccinurile nu mai funcționează”.

Matthew Seeger, expert în comunicarea riscurilor la Wayne State University din Detroit, avertizează că după ce oficialii din domeniul sănătății publice au subliniat marea eficacitate a vaccinurilor, realizarea faptului că acestea nu sunt perfecte poate fi resimțită ca o trădare.

Ce este de făcut

Documentul subliniază însă că vaccinarea oferă o protecție substanțială împotriva virusului, dar trage un semnal de alarmă că trebuie să se îmbunătățească comunicarea în legătură cu riscul individual de infectare în rândul celor vaccinați. Acest risc depinde de o serie de factori, inclusiv de vârstă și de faptul dacă cineva poatea avea un sistem imunitar vulnerabil.

Publicitate

Vaccinurile nu sunt la fel de eficiente în cazul pacienților imunodeprimați și al rezidenților din căminele de bătrâni, ceea ce ridică posibilitatea ca unele persoane la risc să aibă nevoie de o doză suplimentară de vaccin.

Dacă războiul s-a schimbat, așa cum afirmă CDC, la fel s-a schimbat și calculul succesului și al eșecului. Contagiozitatea extremă a variantei Delta face ca imunitatea de grup să rămână o țintă dificilă, au declarat experții în boli infecțioase.

Documentul subliniază ceea ce oamenii de știință și experții spun de luni de zile: este timpul să se schimbe modul în care oamenii gândesc despre pandemie.

Vaccinarea cât mai multor persoane rămâne prioritară, dar publicul ar putea fi nevoit, de asemenea, să își schimbe optica în relația cu un virus care aproape sigur va însoți omenirea în viitorul apropiat, spun specialiștii.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare