Rămâi conectat

Actualitate

Eforturi ale Guvernului pentru a împiedica explozia prețului la pâine. Vor fi scoase cereale din rezervele de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Eforturi ale Guvernului pentru a împiedica explozia prețului la pâine. Vor fi scoase cereale din rezervele de stat

În periada în care inflația crește într-un ritm accelerat la nivel mondial, România, un exportator de cereale, face eforturi pentru a putea menține prețul pâinii sub 2 lei.

Potrivit unor surse guvernamentale, din rezervele de stat au ieșit cantități importante de grâu care au fost puse pe piață pentru industria de panificație. Măsura ar avea caracter provizoriu, rezervele urmând să fie completate la prima recoltă de grâu. O asemenea măsură este luată în calcul și pentru floarea soarelui, în contextul creșterii prețului la ulei.

Guvernul se așteaptă ca valul de scumpiri să se mențină pe termen lung. Inflația ar urma să urce la 15% în următoarele luni, pentru ca la finalul anului să scadă la 11-12%. Abia după mijlocului anului 2023 se speră la o scădere a inflației sub 10%.

În ciuda problemelor legale de inflație, guvernul are în plan o accelerare a construcției de autostrăzi, peste 100 de km urmând să fie dați în folosință în 2023.

În privința PNRR, primii bani europeni ar trebui cheluiți până pe 15 iunie. De apelurile de proiecte din PNRR depinde și soarta miniștrilor, care ar urma să fie evaluați la finalul lunii iunie, dar și viitoarea rectificare bugetară, când ministerele care nu au fost în stare să cheltuiască în întregime creditele bugetare vor pierde banii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea