Educație economico – financiară, o nouă materie, deocamdată opțională, obligatorie din anul 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a

Paul Voicu - Primar 2020

O nouă materie, deocamdată opțională, dar care va deveni obligatorie din anul 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a. Mai exact, li se vor preda noțiunile de bază ale Educației Financiare, așa cum arată un acord semnat de Ministerul Educației împreună cu Banca Națională a României.

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor declară că vor asigura suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educație economico-financiară” pentru clasa a VIII-a.

ELIT

Materia ar urma să fie predată la clasa a VIII-a în urma unui acord de colaborare semnat marți între instituțiile menționate.

Mai mult, elevii de clasa a VIII-a vor avea Educația Financiară inclusă în trunchiul comun al planului-cadru, adică va fi materie obligatorie, începând din anul 2020. Conținutul programei la această disciplină prevede metode de economisire, reducerea risipei financiare, întocmirea unui buget lunar pentru cheltuielile de bază sau la ce trebuie să fie atenți dacă își vor lua un credit de la bancă.

Mihail David - 2020

La ora actuală, la nivelul școlilor, Educația Financiară se predă doar la nivel de opțional în clasele a III-a și a IV-a, respectiv ciclul liceal.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: A1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...