Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Educație economico – financiară, o nouă materie, deocamdată opțională, obligatorie din anul 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă materie, deocamdată opțională, dar care va deveni obligatorie din anul 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a. Mai exact, li se vor preda noțiunile de bază ale Educației Financiare, așa cum arată un acord semnat de Ministerul Educației împreună cu Banca Națională a României.

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor declară că vor asigura suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educație economico-financiară” pentru clasa a VIII-a.

Materia ar urma să fie predată la clasa a VIII-a în urma unui acord de colaborare semnat marți între instituțiile menționate.

Mai mult, elevii de clasa a VIII-a vor avea Educația Financiară inclusă în trunchiul comun al planului-cadru, adică va fi materie obligatorie, începând din anul 2020. Conținutul programei la această disciplină prevede metode de economisire, reducerea risipei financiare, întocmirea unui buget lunar pentru cheltuielile de bază sau la ce trebuie să fie atenți dacă își vor lua un credit de la bancă.

La ora actuală, la nivelul școlilor, Educația Financiară se predă doar la nivel de opțional în clasele a III-a și a IV-a, respectiv ciclul liceal.

Sursa: A1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea