(P) Educaţia, cea mai importantă zestre pe care o putem lăsa copiilor noştri, unul dintre cele mai importante puncte ale programului ALDE

Paul Voicu - Primar 2020

alde-siglaRomânia poate fi cu adevărat a românilor doar dacă generațiile care vin sunt pregătite să o preia și să o îngrijească, să o cinstească și să o respecte. Iar pentru asta trebuie ca noi să le punem la dispoziție o țară cu o economie stabilă, în care să-și găsească locuri de muncă plătite corespunzător, dar și să le oferim un sistem educațional care să-i formeze ca pe niște cetățeni responsabili și profesioniști adevărați.

Educația este cea mai importantă zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri, este cea mai importantă componentă din societatea umană, este unicul mod prin care omul își poate depăși condiția și de aceea, educația este unul dintre cele mai importante puncte ale programului ALDE pentru viitoarea guvernare.

ELIT

Și nu este vorba doar despre schimbarea programelor din învățământ, dorim să punem la dispoziția copiilor noștri tot ceea ce este necesar pentru o educație completă. Avem în vedere un plan național de reabilitare și modernizare a clădirilor școlare; de modernizare a atelierelor de practică; achiziție de mobilier și dotări didactice, manuale școlare.

Nu în ultimul rând, avem în vedere crearea de instituții de tip after-school și creșe, cu personal calificat și bine plătit, astfel încât copiii noștri să poată păși încă din primii ani pe un drum care, pe parcurs, să le aducă satisfacții, dorință de a învăța, de a se perfecționa și de a-și atinge scopurile propuse, de a avea încredere în viitor.

Mihail David - 2020

Iar acest viitor trebuie să fie în România și nu în alte țări din Europa, în care tinerii de azi abia așteaptă să plece, dezamăgiți că nu-și pot face un rost în țara lor.

Tot în sprijinul generației următoare vor fi construite 20.000 de locuințe în intervalul 2016-2020, ce vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar iar prețurile vor fi extrem de accesibile. Totodată, vor fi lansate programe pentru finanțarea primei afaceri, ce vor veni în întâmpinarea tinerilor întreprinzători.

”Vreau să avem tăria de a ne cunoaște interesele și de a ne promova în acord cu aspirațiile cetățenilor acestei țări. Așa îmi doresc eu România pe care să o lăsăm urmașilor noștri. Noi suntem la o vârstă dincolo de vârsta maturității, moment în care începem să ne gândim la viitorul acestei țări, la viitorul generațiilor mai tinere. Vrem să le lăsăm o țară care să fie prosperă, o țară de care românii să fie mândri și în care cu toții să ne bucurăm că trăim”, este mesajul pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ne-a rugat să-l transmitem către cetățeni.

Votați ALDE și ne veți ajuta ca, după 11 decembrie, să transformăm România într-o țară din care copiii noștri nu vor mai vrea să plece, iar cei plecați se vor întoarce la noi!

Mihai Horațiu Josan, candidatul ALDE Alba la Camera Deputaților
Daniel Gheorghe Rusu, candidatul ALDE la Senat

Material publicat la comanda ALDE Alba
Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...