Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Eclipsă parțială de soare pe 25 octombrie: Fenomenul spectaculos, vizibil și din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O eclipsă parțială de Soare, vizibilă și din România, va avea loc în 25 octombrie 2022, a anunțat Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spectaculosul fenomen de pe 25 octombrie va debuta la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49, eclipsa urmând să dureze aproximativ 2 ore şi 30 de minute, potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic. Deși nu va fi o eclipsă totală, acoperirea Soarelui va fi destul de mare, de 38%.

Specialiștii recomandă privitorilor să nu se uite la Soare fără filtre speciale: ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură.

O eclipsă de Soare este un eveniment extraordinar care are loc atunci când Luna se află între Pământ și Soare, blocând pentru câteva momente lumina Soarelui și aruncând umbra sa pe suprafața Pământului.

Dacă ești unul dintre acei care apreciază fenomenele astronomice, nu ai voie să ratezi următoarea eclipsă parțială de soare din această lună. Va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru fanii astronomiei. Însă, cu toate că este un eveniment care stârnește un mare interes pentru mii de oameni din întreaga lume, este important de precizat că el nu poate fi admirat chiar din toate colțurile lumii.

La 8:58 UT Luna va începe să blocheze o parte din Soare, urmând ca eclipsa maximă să aibă loc la ora 11:00 UT. Americanii din zonele de Nord și Sud nu vor putea admira această eclipsă deoarece se va produce pe timpul nopții. Eclipsa parțială de soare din 25 octombrie va fi vizibilă din Europa, nord-estul Africii, Vestul Mijlociu și vestul Asiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea