Rămâi conectat

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru studenții cu burse sociale ai Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Echipamente IT pentru studenții cu burse sociale ai Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Univeritatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Achizitionarea de echipamente IT pentru studentii cu burse sociale în vederea desfasurarii activitatilor didactice în contextul pandemiei SARS-COV-2”. Valoarea totală estimată a contractului este între 491.584,81, fără TVA.

Implementarea prezentului proiect va duce la asigurarea accesului studenţilor la procesul de învatare în mediul on-line in conformitate cu OUG 144/2020. în acest sens, proiectul are în vedere dotarea studenţilor care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale si burse sociale ocazionale cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare astfel încât orele de pregătire din timpul activitatilor didactice sa se poata desfasura on-line, pentru a evita contactul direct al studenţilor cu profesorii si cu ceilalţi studenţi, precum si pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfasurarea în condiţii normale a tuturor activitatilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Electrica Furnizare Discount
Descrierea situaţiei actuale

Desfasurarea de activitati didactice în anul şcolar 2020/2021 presupune o serie de masuri necesare pentru desfasurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru studenţi, cât si pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARSCoV-2, pentru a evita o creştere rapida a infecţiei cu coronavirus, dar si pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activitatilor didactice. în acest sens este imperios necesara asigurarea accesului studenţilor la procesul de învatare în mediul on-line.

Obiectivul general

Creşterea gradului de utilizare a TIC prin achiziţionarea de echipamente IT pentru Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia in vederea desfăşurării in condiţii de prevenţie a activitatilor didactice aferente anului universitar 2020-2021, in contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV2.

Obiectivul specific

Sprijinirea a 321 studenţi care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale si burse sociale ocazionale prin dotarea instituţiei de invatamant superior din Alba Iulia in vederea desfăşurării activitatilor didactice online cu 321 tablete şcolare, 5 laptop-uri, 5 sisteme all in one, 5 camere web, 5 camere web video conferinţa, 5 proiectoare, 5 ecrane de proiecţie de perete, 5 router wireless, 1 tableta grafica, 5 table interactive, 2 aparate autitive, 321 sisteme management dispozitive.

LOT 1 -Echipamente IT pentru şcoala online

321 de tablete școlare

5 laptopuri

5 sisteme All-In-One

1 tabletă grafică

LOT 2 – Echipamente de videoproiectie si conectare la distanta

5 camere web

5 camere web pentru conferință

5 proiectoare

3 ecrane de proiecție cu trepied

2 ecrane de proiecței pe perete

5 table interactive

2 aparete auditive

LOT 3 – Echipamente de reţea

5 routere wireless

LOT 4 – Sisteme de management dispozitive

321 de sisteme de management al dispozitivelor

Valoare estimata loturi:

Denumire/PREŢ LEI FĂRĂ TVA

LOT 1 -Echipamente IT pentru şcoala online – 421.396,12

LOT 2 – Echipamente de videoproiectie si conectare la distanta – 65.808,57

LOT 3 – Echipamente de reţea – 3.067,23

LOT 4 – Sisteme de management dispozitive – 1.312,89

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare