Rămâi conectat

Politică Administrație

E posibil ca până la sfârșitul anului să ajungă, în România, familii de refugiați – susține premierul Victor Ponta

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

E posibil ca până la sfârșitul anului în România să ajungă familii de refugiați, a afirmat, luni, premierul Victor Ponta, precizând că nu sunt date cu privire la momentul la care se va începe transferul din cota de migranți alocată României la Consiliul European.

ponta„Nu e clar câți din Grecia, câți din Italia… Detaliile nu sunt bătute în cuie, detaliile vor veni în perioada următoare. (…) E posibil (să vină-n.r.) până la sfârșitul anului un număr de familii”, a spus Ponta la B1TV, citat de Agerpres, precizând că primii refugiați din cota alocată vor fi cazați în centrele speciale, unde vor rămâne 30 de zile.

Premierul a explicat că trierea refugiaților se face, potrivit acordurilor internaționale, de către autoritățile din prima țară în care aceștia ajung însă și România va avea un cuvânt de spus în privința celor care vor fi repartizați țării noastre.

„Avem un cuvânt de spus: participăm cu niște criterii. Vreau să fie foarte clar, nu va exista un criteriu de religie, să ne ducem noi să spunem cine e creștin, cine e musulman, cine e budist. (…) Se pune doar problema de a fi din țări care într-adevăr sunt în conflict — Siria, Irak, Afganistan — și se pune problema de a avea familii”, a mai spus Ponta.

Premierul a anunțat că România va acorda un ajutor Serbiei, la solicitarea autorităților de la Belgrad, pentru gestionarea crizei refugiaților

„Cred că poimâine o să dăm un ajutor. Ne-au cerut vecinii noștri sârbi un ajutor. O parte (dintre refugiați — n.r.) sunt în Serbia, o parte sunt la granița Turciei cu Grecia. La Edirne e o tabără de câteva zeci de mii de oameni pe care turcii nu îi lasă să plece. O parte au trecut Croația mai departe și cei mai mulți s-au dus în Suedia, Germania, Austria”, a adăugat premierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea