Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

E JALE! Propunere de modificare a CODULUI Rutier: AMENZI mai mari și PUNCTE de penalizare în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

E JALE! Propunere de modificare a CODULUI Rutier: AMENZI mai mari și PUNCTE de penalizare în plus

Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, pentru dezbatere, cei care își parchează mașina pe trotuar riscă o amendă de până la 2.900 de lei și 6 puncte de penalizare. 

1. Dupa punctul 23 de la alineatul (1) al articolului 102, se introduce un nou punct, punctul 23¹, care va avea urmatorul cuprins:

„23¹. nerespectarea interdictiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurata lățimea minima de cel putin un metru a trotuarului lăsat la dispozitia pietonilor.”

2. Dupa punctul 10 al literei d) de la alineatul (1) al articolului 108 se introduce un nou punct, punctul 10¹ care va avea urmatorul cuprins:

„10¹. nerespectarea interdictiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată lățimea minima de cel putin un metru a trotuarului lăsat la dispozitia pietonilor”>>, se precizează în proiectul de lege depus, la Senat, de parlamentari PNL și USR-PLUS.

Dacă propunerea legislativă va fi aprobată de Parlament și va trece de semnătura lui Klaus Iohannis, șoferii care parchează pe trotuar vor sancționați contravențional cu o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă.

Precizăm că punctul-amendă a fost plafonat, în 2021, la 145 de lei. Asta înseamnă, potrivit calculelor Bugetul.ro, că șoferii care își lasă mașina pe trotuar riscă o amendă între 1.305 și 2.900 de lei.

Pe lângă amendă, aceștia vor fi penalizați și cu 6 puncte de penalizare.

De reținut! Proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, el trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de șeful statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea