Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

După gândaci, urmează asta: Carnea „din eprubetă” ar putea primi undă verde în UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

După gândaci, urmează asta: Carnea „din eprubetă” ar putea primi undă verde în UE

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Cererea de comercializare a altor „alimente noi” – adică cele inventate în laborator pe bază de insecte, sau pur și simplu consumate în mod tradițional în afara Europei – ar putea ajunge în curând pe mesele Bruxellesului.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Prin urmare, cu condiția să îndeplinească anumite condiții (etichetare corectă și siguranță alimentară), Uniunea Europeană spune da făinii din greieri, ciupercilor tratate cu raze ultraviolete și „cărnii în eprubetă”, un produs alimentar derivat din fuziunea celulelor stem animale din interiorul unui bioreactor, care nu este încă prezent pe lista noilor alimente autorizate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) şi care a reaprins controversa lucrătorilor din sectorul agricol.

„Carnea sintetică este opusul ideii noastre de hrană, bazată pe punerea în valoare a producțiilor agricole și zootehnice, simbol de înaltă calitate și de identificare a teritoriilor și tradițiilor naționale – a spus președintele CIA-Agricoltori, Cristiano Fini.

Un studiu al Nomisma arată că laboratoarele și start-up-urile de carne cultivată în laborator au crescut de la 13 la 117, din 2016 până în 2022 şi că până în 2030, producția globală de alimente artificiale va ajunge la 2,1 milioane de tone.

Experții asigură: „Carnea în eprubetă este mai sigură”

„Procesul de producție a cărnii de cultură este foarte controlat. Acestea sunt substanțe care, chiar și atunci când sunt produse artificial, reproduc moleculele prezente în mod natural în organism. Consider că, carnea de cultură poate fi mai sigură decât cea din fermele intensive pentru că ar reduce riscul proliferării agenților patogeni dar și utilizarea antibioticelor și steroizilor”, afirmă Luciano Conti, profesor de biologie aplicată la Universitatea din Trento.

Cu toate acestea, expertul a reamintit că procesul de producere a cărnii cultivate în laborator nu este în prezent fezabil pentru producția la scară industrială, atât din cauza vremurilor, cât și a costurilor încă foarte mari.

Prin urmare, deocamdată, apariţia cărnii sintetice pe rafturile supermarketurilor europene, este o posibilitate încă destul de îndepărtată în timp, nu o iminență a anului 2023. În prezent, există doar două locuri în lume unde carnea de laborator poate fi consumată la reustaurant: Israel și Singapore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025 ”Taxa pe țeavă” a apărut deja pe primele facturi de iarnă, iar românii trebuie să scoată din buzunar bani în plus pentru facturile din iarna 2024-2025. Președintele Federației Asociaților de Proprietari din România, Radu Opaina, explică faptul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea