Rămâi conectat

Ştirea zilei

După deschiderea circulației pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Primăria Alba Iulia va amenaja un sens giratoriu în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După deschiderea circulației pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Primăria Alba Iulia va amenaja un sens giratoriu în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată

În Planul Urbanistic General al Albei Iulia un nou sens giratoriu apare desenat în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată. Potrivit consilierului local cu atribuții de viceprimar, Raul Tudorașcu, acesta se va materializa odată cu lucrările la autostradă și va fluidiza traficul și facilitând accesul spre orașul de jos, gară și alte obiective, celor care vor coborî pe la nodul Alba Iulia Sud.

În absența acestui nou sens giratoriu, oricine ar fi dorit să intre în oraș coborând de pe autostradă prin acest nod rutier ar fi trebuit să ocolească pe la sensul dinspre Ciugud, ori, odată ajuns în Partoș, direcția spre podul peste Mureș, să riște o manevră la stânga, în traficul infernal dinspre Oarda, respectiv Sebeș, la mila celor de pe contrasens.

Poate vă întrebați de ce nu se apucă administrația locală de acest sens giratoriu din timp, încă de acum, pentru ca obiectivul să fie gata până la finalizarea autostrăzii. Deși aparent ar fi fost o idee bună, în realitate, pentru șoferi ar fi fost un coșmar, îngreunând traficul și așa dificil din sezonul estival. Prin urmare, cel mai probabil acest cât de poate de util nou sens giratoriu din zona Partoșului va fi amenajat odată cu cel de coborâre/urcare spre nodul rutier Alba Iulia Sud, de pe centura orașului.

Finalizarea autostrăzii vine așadar cu un bonus pentru albaiulieni, un giratoriu nou, construit de administrația locală în tandem cu șoseaua de mare viteză. (D.M.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea