După deschiderea circulației pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Primăria Alba Iulia va amenaja un sens giratoriu în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

După deschiderea circulației pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Primăria Alba Iulia va amenaja un sens giratoriu în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată

În Planul Urbanistic General al Albei Iulia un nou sens giratoriu apare desenat în Partoș, aproape de pasarela peste calea ferată. Potrivit consilierului local cu atribuții de viceprimar, Raul Tudorașcu, acesta se va materializa odată cu lucrările la autostradă și va fluidiza traficul și facilitând accesul spre orașul de jos, gară și alte obiective, celor care vor coborî pe la nodul Alba Iulia Sud.

În absența acestui nou sens giratoriu, oricine ar fi dorit să intre în oraș coborând de pe autostradă prin acest nod rutier ar fi trebuit să ocolească pe la sensul dinspre Ciugud, ori, odată ajuns în Partoș, direcția spre podul peste Mureș, să riște o manevră la stânga, în traficul infernal dinspre Oarda, respectiv Sebeș, la mila celor de pe contrasens.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Poate vă întrebați de ce nu se apucă administrația locală de acest sens giratoriu din timp, încă de acum, pentru ca obiectivul să fie gata până la finalizarea autostrăzii. Deși aparent ar fi fost o idee bună, în realitate, pentru șoferi ar fi fost un coșmar, îngreunând traficul și așa dificil din sezonul estival. Prin urmare, cel mai probabil acest cât de poate de util nou sens giratoriu din zona Partoșului va fi amenajat odată cu cel de coborâre/urcare spre nodul rutier Alba Iulia Sud, de pe centura orașului.

Finalizarea autostrăzii vine așadar cu un bonus pentru albaiulieni, un giratoriu nou, construit de administrația locală în tandem cu șoseaua de mare viteză. (D.M.S.)

Facebook Twitter Google+ YouTube 

2 Comentarii

Albaiulian 6 iulie 2020 at 9:12

Bun. Dar în afara de giratorii mai construim și noi ceva în oraș acesta????

andreiu 6 iulie 2020 at 23:53

normal ar fi fost sa faca ieșirea de pe a10 direct la bd. Ferdinand supratraversand linia CF dar imbecilii astia au așteptat pana in ultimul moment si au venit cu o soluție mai imbecila decat ei „trantim un giratoriu” unde nici nu e loc de case. Proiecte gandite cu curul.Nimeni n-o sa folosească ieșirea aia, deci ma apuca toti dracii. Încă din 2017 se vorbeste pe forumuri despre fix problema asta, exact asta.

Comentariile sunt oprite