După Albalact, un alt brand al județului Alba, Alpin57Lux este preluat de un trust străin

Ioan Istrate, fondatorul producătorului de îngheţată Alpin57Lux din Alba Iulia, a rămas acţionar minoritar şi va conduce în continuare firma, după ce a vândut pachetul majoritar de acţiuni către trustul letonian Food Union, noul joint-venture urmând să susţină planurile de dezvoltare ale companiei româneşti.

Alpin57Lux are o fabrică la Sebeş, judeţul Alba, şi dispune de propria reţea de logistică cu un parc de peste 250 maşini şi distribuţie la nivel naţional. Brandul Alpin include peste 100 sortimente de îngheţată sub diferite mărci. În 2001 a inaugurat şi o secţie de patiserie.

ELIT

Compania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa îngheţatei, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 90 milioane de lei (20 mil. euro), în creştere cu 30% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate de companie. Pe segmentul de îngheţată, evaluat la 170 mil. euro, Alpin 57Lux concurează cu Betty Ice, Kubo Ice Cream, Unilever sau Nestlé.

”În 1994 am pornit ”de la firul ierbii” având ca ”investiţie” strict încrederea şi suportul  familiei. În prezent producem peste 80 tone îngheţată zilnic, deţinem o secţie de patiserie sub brandul Romcherie, precum şi legumele congelate Maestro Alpin. Performanţa realizată de echipa formată din peste 450 angajaţi Alpin57Lux a atras atenţia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi rămâne în continuare la conducerea companiei, însă următorii ani vor reprezenta un avânt şi mai puternic decât am fi reuşit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merită susţinerea financiară a Food Union”, a declarat Ioan Istrate, director general şi acţionar Alpin57Lux.

Compania letoniană este axată pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor mărci, asigurând în acelaşi timp soluţii personalizate pentru industria de lactate şi îngheţată.

ADEZIUNE PLUS ALBA

“Sunt profund impresionat de tehnologia modernă şi infrastructură, precum şi de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux îl însumează ca producător de top în industria producătoare de îngheţată din România. Este o afacere prosperă, condusă de o familie şi o echipă de profesionişti pasionaţi de categoria bunurilor de consum alimentar: îngheţată, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale şi viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experienţa noastră în industria de lactate şi îngheţată din Ţările Baltice, Rusia, ţările nordice, foste republici sovietice, precum şi poziţionarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul şi proprietarul Food Union Group.

Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia (AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens şi SIA Rīgas piensaimnieks), cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia (Isbjørn Is) şi Alpin57Lux.

Sediile centrale Food Union se află în Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate, fiind lider de piaţă în industria alimentară şi de băuturi din Letonia.

Sursa: ziarulfinanciar.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Peste 7 milioane de lei pentru localitățile defavorizate din Munții Apuseni: Ce sume primesc primăriile din Alba

Peste 7 milioane de lei pentru localitățile defavorizate din Munții Apuseni: Ce sume primesc primăriile din Alba Odată cu aprobarea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Florina Davidescu 20 aprilie 2016 at 9:46

Ioan Istrate, fondatorul producătorului de îngheţată Alpin57Lux -un activist ecologist care actioneaza pentru un mediu curat, nepoluat in Sebes, pus pe fapte mari. Vecin bun cu poluatorii. E primul afectat de poluare , de aceea nu poate tacea. Si striga in gura mare impotriva poluarii din Sebes. Ei, bravos, musiu ! Cati mai putini ca tine!

pilu 20 aprilie 2016 at 19:32

Asta-i Romania infloritoare de azi ! Letonia cu 2,1 mil de locuitori si Cehia (CEZ) cu 10,5 mil de locuitori ca sa nu mai zic de Austria ,cumpara in veselie toate firmele bune, si profiturile pleaca unde trebuie. Tara de ca…t, ca si cei ce o conduc.

Bodea 21 aprilie 2016 at 20:34

Asa vom ramane tara de rahati!,ne-am vandut tot ce era mai bun!,toate firmele mijlocii si mari,iar tradatorii vor parasii aceasta tara,iar muritorii de rand vor fi sclavii europei!!rusine nemernicilor,ati vandut tot ce era mai bun si inca va pretatati ca sunteti patrioti?!

fane de la sifoane 22 aprilie 2016 at 9:14

cand corabia se scufunda… sobolanii sunt primii care o parasesc. N-o spun ca jignire ci fac o paralela. E normal ca oamenii care au muncit (si inclin sa cred ca acest domn a muncit) sa vrea sa-si protejeze avutia. Degeaba comentati voi, omul isi vinde propria creatie! Albalact a procedat la fel….
Orice om sanatos la cap ar face la fel. Ai muncit cinstit, ai mai profitat de sistem si te-ai umplut de bani… doar nu esti maica Tereza sa-i lasi sa ti-i fure un stat roman corupt care protejeaza NEMUNCA, LENEA si TZIGANII.

Daca nu va convine directia spre care merge tara, de ce votati pe toti cretinii si toti hotii? De ce consumati manele si telenovele?
Ah… da altii sunt de vina!
Dormiti la loc stimati concetateni

Comentariile sunt oprite