Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DUMINICĂ: Târgul Căciulilor la Blaj, o tradiție veche păstrată de sute de ani. Peste 200 de ”căciulari” își expun produsele în zona centrală a orașului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

targul caciulilorDuminică, 6 decembrie, la Blaj va avea loc tradiţionalul Târg al Căciulilor, organizat anual de Moș Nicolae. Manifestarea are o vechime de peste 200 de ani şi marca pe vremuri debutul sărbătorilor de iarnă, prilej bun pentru locuitorii din Ardeal, şi nu numai, să-şi cumpere o căciulă autentică, potrivită pentru iernile grele.

”Atestat documentar de peste 200 de ani «  Târgul Căciulilor » se desfașoară la Blaj ca în fiecare an cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae și cu siguranță va aduna în orașul de la confluența Târnavelor mii de vizitatori având în vedere că va avea loc într-o zi de duminică”, au transmis reprezentanții primăriei Blaj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj a aprobat instituirea unor restricții de circulație a autovehiculelor în zona centrală a orașului respectiv pe Bulevardul Republicii și pe străzile: Popa Șapca, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Șaguna și Mitropolit Ioan Lemeni.

Traficul autovehiculelor va fi oprit începând de sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 16.00 și va fi reluat doar în seara zilei de 6 decembrie, la ora 21.00.

Aproximativ 200 de comercianți din toate colțurile țării și-au anunțat deja prezența la târg, 30 dintre aceștia fiind comercianți de articole din blană, denumiți în mod popular “ căciulari”. Standurile acestora vor putea fi găsite ca de obicei în zona centrală, respectiv lângă coloana cu “ Lupa Capitolină”.

Pentru toți aceștia, în ultima ședință Consiliul Local Blaj a aprobat instituirea taxei de 15 lei/mp/zi pentru spațiul public ocupat în cazul în care standul are o dimensiune mai mică de 9 mp.

Pentru comercianții care necesită un spațiu de expunere mai mare de 9 mp taxa este de 135 lei/zi pentru spațiul public ocupat.

Ordinea și buna desfășurare a evenimentului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și Jandarmeriei.

Anul trecut, autoritățile au anunțat că la eveniment au participat peste 5 000 de persoane.

foto:arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea