Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DUMINICĂ: ”Sărbătoarea Mocanilor”, la Meteș. Concurs gastronomic, paradă a portului popular, ”Miss Mocana” și spectacol folcloric. PROGRAM

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sarbatoarea mocanilorDuminică, în comuna Meteş, va avea loc cea de-a III-a ediţie a „Sărbătorii Mocanilor”. Organizată în fiecare an în cea mai apropiată duminică de data de 15 august, sărbătoarea aduce în fața participanților o serie de manifestări menite să prezinte tradițiile locuitorilor de pe Valea Ampoiului.

”Sărbătoarea Mocanilor” începe duminică, la ora 16.00, în apropierea căminului cultural, cu o paradă a portului popular și decernarea de diplome şi premii pentru locuitorii din Meteș care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie şi cei care împlinesc vârsta majoratului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un moment inedit în cadrul manifestării este concursul gastronomic, unde cele mai pricepute bucătărese din sat se vor întrece în rețete tradiționale.

Nu va lipsi din program concursul ”Miss Mocana”, la care participă tinere fete de pe Valea Ampoiului, cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani. Aspirantele la titlul de Miss vor avea de trecut prin mai multe probe, printre care prezentarea costumului popular, interpretarea unui cântec popular, participarea la o învârtită cu câte un partener ales de concurentă, promovarea satului natal. De asemenea, acestea vor trebuie să demonstreze că știu să toarcă lână sau să croșeteze.

Toate aceste evenimente vor fi însufleţite de un frumos spectacol folcloric, iar seara de 15 august se va încheia la Meteş cu un foc de artificii.

PROGRAM Sărbătoarea Mocanilor Meteş, 2015:

Duminică, 16 august 2015, de la ora 16.00

Parada portului popular

Concurs gastronomic

Concurs „Miss Mocana”

Spectacol folcloric

Invitaţi: Nineta Popa, Mirela Manescu Felea, Ansamblul „Augustin Bena”, Dorina şi Ilie Nariţa, Felicia Bâlsan, Aurelian Plăcintă, Grupul „Dor şi suflet presecan”, Ioana Maria Conta Palcău

Foc de artificii

Evenimentul este organizat de Primăria  şi Consiliul Local al comunei Meteş.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea