// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Duminică: Marșul pentru viață organizat de Arhiepiscopia Alba Iulia, în 13 localități din județ

În perioada 1-31 martie 2019, în numeroase orașe din România și din Republica Moldova, se desfășoară Luna pentru viață-2019, sub genericul „Unic din prima secundă”, având ca punct culminant Marșul pentru viață, eveniment ajuns la cea de a IX-a ediție națională.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România, a fost organizat, pentru prima dată, la Timișoara, în anul 2008. De atunci, de la an la an, tot mai multe localități din țară se alătură acestei inițiative civice care este neconfesională și apolitică pentru a afirma valorile vieții umane, pentru promovarea familiei și, în mod special, pentru a afirma unicitatea și dreptul la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție, mărturisind despre importanța și sensul creștin al vieții umane. Astfel, anul acesta, Marșul pentru viată se va desfășura în peste 600 de localități din țară și din Republica Moldova.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei, Marșul pentru viață se va desfășura în 13 localități (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Gurghiu și Deda).

În municipiul Alba Iulia manifestarea, organizată de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și de cultele neoprotestante, va avea loc duminică, 24 martie 2019, în ajunul sărbătorii Bunei Vestirii. Marșul va începe de la ora 15:00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând apoi pe traseul Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Monumentul Unirii – Str. Mihai Viteazul. Participanții la marș vor staționa pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, unde vor fi rostite mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate. Evenimentul va fi urmat de un concert de muzică susținut de Robert Gavrilaș, solistul trupei The Puzzles, împreună cu Ionuț Repede și Andrei Cosma.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419