Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 15 februarie, o nouă zi de protest la Sebeș: ”Ne reîntâlnim să ne cerem dreptul la aer curat!” – spun organizatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Militanții împotriva poluării din Sebeș – reprezentanți ai unor ONG-uri și cetățeni ai municipiului, se vor întâlni din nou, duminică, 15 februarie, pentru a atrage atenția autorităților asupra riscurilor la care sunt supuși locuitorii orașului (și nu numai), odată cu deschiderea unei noi instalații de formaldehidă la Kronospan.

stop poluariiDuminică, ora 14, în Parcul Primăriei, ne reîntâlnim să ne cerem dreptul la un AER CURAT! Haideți cu toții: copii, părinți, bunici! Vremea va fi foarte frumoasă iar noi foarte hotărâți și determinați! UNIȚI ÎMPOTRIVA POLUĂRII!”, spun organizatorii.

Este al șaselea eveniment de acest fel, desfășurat în fiecare duminică, la Sebeș. Primele cinci proteste au avut loc în 11, 18 și 25 ianuarie, respectiv 1 și 8 februarie.

CITEȘTE ȘI: Al cincilea PROTEST la SEBEȘ împotriva POLUĂRII. Un copil recită o poezie cu dedicație pentru Kronospan

O noutate în această duminică ar fi o eventuală întâlnire dintre protestatari și angajații de la Kronospan (în cazul în care se respectă traseul obișnuit și se mărșăluiește până la fabrică). Aceștia au anunțat într-un comunicat de presă că “Începând cu 15 februarie 2015 în fiecare duminică la ora 14.00 în curtea SC Kronospan SA se vor strânge 500 de angajaţi care vor deschide porţile firmei şi vor aştepta coloana de manifestanţi”.

Totodată aceștia au avertizat că începând cu luna martie vor avea loc adunări populare, tot în zilele de duminică, la aceeași oră și în același loc în care se întâlnesc militanții ecologiști, pentru a protesta ”împotriva nepăsării cu care Primăria tratează conflictul local”.

Angajaţii vor chema la aceste adunări populare peste 10.000 de colaboratori din toată ţara, aceştia vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport. În cazul în care, până la începutul lunii martie, nu vor înceta manifestaţiile astfel încălcându-se legea, angajaţii şi colaboratorii lor fiind în număr mult mai mare decât manifestanţii din ziua de azi, vor cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții muncitorilor de la Kronospan.

CITEȘTE ȘI: Angajații Kronospan Sebeș anunță proteste de amploare: Vom cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi

Reamintim că o primă acțiune de protest a muncitorilor de la Kronospan a avut loc joi, 12 februarie. Au fost prezente 50 de persoane care au cerut primarului să asigure ordinea publică și liniştea locuitorilor Municipiului Sebeş, să oprească defăimarea și răspândirea de informații false din timpul adunărilor publice (n.r. organizate de ecologiști), acţiuni care le pun în pericol locurile de muncă.

CITEȘTE ȘI: Protest la Sebeș al reprezentanților angajaților Kronospan. Se solicită stoparea “manifestaţiilor care atentează la bunele moravuri”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea