Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

Ioana Oprean

Publicat

în

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul instruirii au fost abordate mai multe aspecte importante pentru operatorii din domeniu.

Astfel, s-a discutat despre implementarea anumitor prevederi din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594 al Comisiei de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare UE 2021/605 ce vizează marcarea și etichetarea cărnii și produselor din carne de porc.

De asemenea, au fost prezentate instrucțiuni privind aplicarea ordinului președintelui ANSVSA 84/2023 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de stabilire a condițiilor privind reducerea frecvenței de prelevare a probelor privind criteriile microbiologice pentru carcase, carne tocată și carne preparată, carne proaspătă de pasăre obținute în unități cu producție scăzută, precum și a condițiilor de adaptare a criteriilor care privesc numărul total de germeni care se aplică laptelui crud folosit pentru fabricarea produselor lactate de către unitățile cu un volum mic de producție.

De asemenea, tematica de instruire a cuprins si aspecte referitoare la domeniul aditivilor utilizați în unitățile de procesare a produselor și subproduselor alimentare, având la bază prevederile Regulamentului UE nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.

Au fost prezentate principiile generale în utilizarea aditivilor, avantajele și dezavantajele în folosirea lor, precum și informații legate de nivelul de aditivi alimentari utilizați în procesul de fabricație, care trebuie să fie justificat tehnologic pentru a obține efectul dorit.

Instruirea s-a încheiat cu prezentarea de studii de caz privind modul de utilizare a bazei date a aditivilor pus la dispoziție de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) pentru o investigare și un control mai facil a limitelor maxime admise de aditivi în funcție de produsele alimentare care le conțin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Pompierilor sărbătorită prin activități educative și interactive în Alba Iulia

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Ziua Pompierilor sărbătorită prin activități educative și interactive în Alba Iulia În cursul săptămânii trecute, pompierii din cadrul ISU Alba au desfășurat o serie de activități educativ-interactive dedicate comunității, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, sărbătorită pe 13 septembrie. Reprezentanții ISU au prezentat copiilor tehnici esențiale de prim-ajutor și modalități corecte de comportament în cazul […]

Citește mai mult

Curier Județean

O amendă de 20.000 de lei a fost aplicată unei PRIMĂRII din Alba pentru lipsa semnalizării rutiere pe drumurile aflate în administrarea sa!

Ioana Oprean

Publicat

în

O amendă de 20.000 de lei a fost aplicată unei PRIMĂRII din Alba pentru lipsa semnalizării rutiere pe drumurile aflate în administrarea sa! Primăria Comunei Horea a fost amendată cu suma de 20.000 de lei de către Serviciul Rutier Alba. Asta ca urmare a neindeplinirii obligațiilor legale referitoare la semnalizarea și menținerea drumurilor din administrare […]

Citește mai mult

Curier Județean

Într-o comună din Alba, prima fabrică de procesare a legumelor finanțată din fonduri europene își deschide porțile

Ioana Oprean

Publicat

în

SE DESCHIDE unitatea pentru procesarea legumelor și a fructelor de la Rădești Recent, la Rădești s-au făcut noi probe la fabrica de procesare a legumelor și fructelor, investiție realizată cu fonduri europene, unitatea urmând să-și înceapă activitatea în scurt timp. Finanțarea în valoare de 85.000 de euro este asigurată prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea