Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul instruirii au fost abordate mai multe aspecte importante pentru operatorii din domeniu.

Astfel, s-a discutat despre implementarea anumitor prevederi din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594 al Comisiei de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare UE 2021/605 ce vizează marcarea și etichetarea cărnii și produselor din carne de porc.

De asemenea, au fost prezentate instrucțiuni privind aplicarea ordinului președintelui ANSVSA 84/2023 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de stabilire a condițiilor privind reducerea frecvenței de prelevare a probelor privind criteriile microbiologice pentru carcase, carne tocată și carne preparată, carne proaspătă de pasăre obținute în unități cu producție scăzută, precum și a condițiilor de adaptare a criteriilor care privesc numărul total de germeni care se aplică laptelui crud folosit pentru fabricarea produselor lactate de către unitățile cu un volum mic de producție.

De asemenea, tematica de instruire a cuprins si aspecte referitoare la domeniul aditivilor utilizați în unitățile de procesare a produselor și subproduselor alimentare, având la bază prevederile Regulamentului UE nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.

Au fost prezentate principiile generale în utilizarea aditivilor, avantajele și dezavantajele în folosirea lor, precum și informații legate de nivelul de aditivi alimentari utilizați în procesul de fabricație, care trebuie să fie justificat tehnologic pentru a obține efectul dorit.

Instruirea s-a încheiat cu prezentarea de studii de caz privind modul de utilizare a bazei date a aditivilor pus la dispoziție de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) pentru o investigare și un control mai facil a limitelor maxime admise de aditivi în funcție de produsele alimentare care le conțin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Andrea Buontempo, elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană

Lucian Daramus

Publicat

în

Andrea Buontempo, elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană Elevul caporal Andrea Buontempo, din clasa a X-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, a fost distins cu mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană. Andrea Buontempo a participat pentru prima dată la […]

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO: Cireșe la prețuri astronomice în piețele din Alba Iulia: Cât costă kg de fructe la începutul lui mai 2025

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

VIDEO: Cireșe la prețuri astronomice în piețele din Alba Iulia: Cât costă kg de fructe la începutul lui mai 2025 De la începutul lunii mai, cireșele pot fi găsite la piață, însă nu sunt autohtone, ci aduse din Grecia, iar prețul de vânzare este unul astronomic. Cireșele aduse din Grecia costau vineri dimineata, 9 mai […]

Citește mai mult

Curier Județean

Noaptea Muzeelor 2025, la Alba Iulia: Istorie vie, artă și spectacol la Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noaptea Muzeelor 2025, la Alba Iulia: Istorie vie, artă și spectacol la Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia. PROGRAMUL Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia vă invită să trăiți o experiență istorică inedită, în care patrimoniul prinde viață sub ochii vizitatorilor, iar arta devine spectacol în cele mai neașteptate forme. În cadrul ediției din acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea