Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

Ioana Oprean

Publicat

în

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul instruirii au fost abordate mai multe aspecte importante pentru operatorii din domeniu.

Astfel, s-a discutat despre implementarea anumitor prevederi din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594 al Comisiei de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare UE 2021/605 ce vizează marcarea și etichetarea cărnii și produselor din carne de porc.

De asemenea, au fost prezentate instrucțiuni privind aplicarea ordinului președintelui ANSVSA 84/2023 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de stabilire a condițiilor privind reducerea frecvenței de prelevare a probelor privind criteriile microbiologice pentru carcase, carne tocată și carne preparată, carne proaspătă de pasăre obținute în unități cu producție scăzută, precum și a condițiilor de adaptare a criteriilor care privesc numărul total de germeni care se aplică laptelui crud folosit pentru fabricarea produselor lactate de către unitățile cu un volum mic de producție.

De asemenea, tematica de instruire a cuprins si aspecte referitoare la domeniul aditivilor utilizați în unitățile de procesare a produselor și subproduselor alimentare, având la bază prevederile Regulamentului UE nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.

Au fost prezentate principiile generale în utilizarea aditivilor, avantajele și dezavantajele în folosirea lor, precum și informații legate de nivelul de aditivi alimentari utilizați în procesul de fabricație, care trebuie să fie justificat tehnologic pentru a obține efectul dorit.

Instruirea s-a încheiat cu prezentarea de studii de caz privind modul de utilizare a bazei date a aditivilor pus la dispoziție de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) pentru o investigare și un control mai facil a limitelor maxime admise de aditivi în funcție de produsele alimentare care le conțin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 50 de ani, din Alba Iulia, cu alcool „la bord”, la volanul unui autocamion,. pe o stradă din Hăpria: Ce alcoolemie avea

Ioana Oprean

Publicat

în

Bărbat de 50 de ani, din Alba Iulia, cu alcool „la bord”, la volanul unui autocamion, pe o stradă din Hăpria Un bărbat de 50 de ani Alba Iulia a fost scos din trafic de polițiști după ce a fost identificat băut la volanul unui autocamion pe o stradă din Hăpria.  Citește și: Bărbat de […]

Citește mai mult

Curier Județean

UPDATE FOTO | ACCIDENT rutier pe DN 75: Două mașini s-au ciocnit pe raza localității Albac

Ioana Oprean

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN 75: Două mașini s-au ciocnit pe raza localității Albac Un accident rutier a avut loc luni, în jurul orei 11.00, pe DN 75. Două mașini s-au ciocnit pe raza localității Albac. Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și prim ajutor medical la evenimentul rutier produs pe DN 75, […]

Citește mai mult

Curier Județean

Activități dedicate copiilor la Festivalul „Armonii în Sebeș” 2025: Premierea șefilor de promoție și a elevilor cu rezultate remarcabile la evaluarea națională și bacalaureat, momente artistice, parc de distracții și activități sportive și creative

Ioana Oprean

Publicat

în

Activități dedicate copiilor la Festivalul „Armonii în Sebeș” 2025: Premierea șefilor de promoție și a elevilor cu rezultate remarcabile la evaluarea națională și bacalaureat, momente artistice și parc de distracții Programul Festivalului ”Armonii în Sebeș” 2025 cuprinde numeroase activități dedicate copiilor. VOr fi premiați șefii de promoție, dar și elevii cu rezultate remarcabile la evaluarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea