Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul instruirii au fost abordate mai multe aspecte importante pentru operatorii din domeniu.

Astfel, s-a discutat despre implementarea anumitor prevederi din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594 al Comisiei de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare UE 2021/605 ce vizează marcarea și etichetarea cărnii și produselor din carne de porc.

De asemenea, au fost prezentate instrucțiuni privind aplicarea ordinului președintelui ANSVSA 84/2023 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de stabilire a condițiilor privind reducerea frecvenței de prelevare a probelor privind criteriile microbiologice pentru carcase, carne tocată și carne preparată, carne proaspătă de pasăre obținute în unități cu producție scăzută, precum și a condițiilor de adaptare a criteriilor care privesc numărul total de germeni care se aplică laptelui crud folosit pentru fabricarea produselor lactate de către unitățile cu un volum mic de producție.

De asemenea, tematica de instruire a cuprins si aspecte referitoare la domeniul aditivilor utilizați în unitățile de procesare a produselor și subproduselor alimentare, având la bază prevederile Regulamentului UE nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.

Au fost prezentate principiile generale în utilizarea aditivilor, avantajele și dezavantajele în folosirea lor, precum și informații legate de nivelul de aditivi alimentari utilizați în procesul de fabricație, care trebuie să fie justificat tehnologic pentru a obține efectul dorit.

Instruirea s-a încheiat cu prezentarea de studii de caz privind modul de utilizare a bazei date a aditivilor pus la dispoziție de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) pentru o investigare și un control mai facil a limitelor maxime admise de aditivi în funcție de produsele alimentare care le conțin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate suplimentare pentru intervalul 21.07.2025-27.07.2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate suplimentare pentru intervalul 21.07.2025-27.07.2025 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică. Suplimentar pentru intervalul 21.07.2025-27.07.2025 Nr.crt. ADRESA INTERVAL 1. Blaj, str. Clujului partial, str. Stephan Ludwig Roth partial, str. Morii partial 21/07/2025 08:00 – 21/07/2025 12:00 Informații actualizate […]

Citește mai mult

Curier Județean

Proiectul pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua continuă: A fost obținut aviz de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua continuă: A fost obținut aviz de mediu Primăria Sălciua a primit aviz de mediu pentru un proiect care prevede extinderea rețelei de canalizare în Sălciua de Sus, Dumești și Sub Piatră. La ora actuală în Comuna Sălciua există un sistem funcțional de alimentare cu apă, realizat […]

Citește mai mult

Curier Județean

Peste 500 de profesori suplinitori și-ar putea pierde posturile din școlile Albei, dacă norma didactică de predare va fi majorată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 500 de profesori suplinitori și-ar putea pierde posturile din școlile Albei, dacă norma didactică de predare va fi majorată Aproximativ 11% dintre profesorii din județul Alba și-ar putea pierde posturile, dacă norma didactică de predare va fi majorată cu două ore în învățământul preuniversitar, până la 20 de ore pe săptămână, a estimat prof. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea